ABN AMRO financiert de nieuwe duurzame stadswijk Bajes Kwartier

Op de plek van de huidige Bijlmerbajes in Amsterdam ontstaat de komende jaren een nieuwe stadswijk. Gisteren was de formele overdracht van de Bijlmerbajes aan Bajes Kwartier CV, waarna het terrein op hoog tempo zal transformeren tot een bruisende en duurzame hub van Amsterdam. De stad krijgt een plek waar design en kunst samenkomen met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam leven.

Bajes Kwartier werkt samen met een groot aantal partners aan de wijk van de toekomst. Het Rijk en de gemeente Amsterdam vergunden het terrein na een spannende selectie aan een consortium van AM, AT Capital en Cairn. ABN AMRO is financier van Bajes Kwartier en is mede gekozen om haar bankbrede duurzaamheidsambitie Missie2030. Door alle woningen en kantoren die ze financiert te verduurzamen, kan ABN AMRO de uitstoot samen met haar klanten verminderen met circa 2 megaton CO2 per jaar vanaf 2030.

Rutger Schuur, Directeur Commercial Banking Clients, geeft aan dat dit ambitieuze project een mooi voorbeeld is van hoe duurzaamheid en business samen kunnen gaan. “We zijn erg trots op deze samenwerking. Bajes Kwartier past vanwege haar CO2 neutrale en circulaire karakter naadloos bij onze ambitie.”

Kijk voor meer informatie op www.bajeskwartier.com.

Share Button