Noors staatsfonds: ethisch beleggen kost 0,06% rendement per jaar

Gisteren heeft Norges Bank Investment Management uitgebreide informatie over het rendement en het risico van het Government Pension Fund Global gepubliceerd.  Als dit Noorse staatsfonds wel zou beleggen in clusterbommen en sigaretten, zou het rendement sinds 2006 per jaar 0,1% hoger zijn geweest. Dat het fonds zich heeft teruggetrokken uit bedrijven die bijvoorbeeld de mensenrechten schenden, leverde juist 0,04% meer rendement op. Sinds 2006 heeft het fonds jaarlijks 0,06% aan rendement ingeleverd als gevolg van ‘ethische uitsluitingen’

Het belangrijkste doel van deze publicatie is om een ​​overzicht te geven van het rendement en het risico van het fonds, met een focus op aandelen en vastrenderende waarden. De publicatie geeft cijfers weer die eerder zijn gerapporteerd, evenals een paar nieuwe cijfers.

 

Share Button