ASN Bank meest duurzame merk onder de banken volgens Nederlandse consumenten

Chocolademerk Tony’s Chocolonely is door Nederlandse consumenten uitgeroepen tot het meest duurzame merk van Nederland, zo blijkt uit de Sustainable Brand Index 2018. Naast Tony’s Chocolonely werden ook de branchewinnaars bekendgemaakt. ASN Bank werd daarbij winnaar bij de banken en wisselde daarmee van positie met Triodos Bank, de winnaar in 2017.

De Sustainable Brand Index Award is een van oorsprong Zweeds initiatief dat inmiddels jaarlijks terugkeert in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken en Nederland. Voor het Nederlandse onderzoek zijn 5000 Nederlandse consumenten gevraagd om bekende merken uit het bedrijfsleven te beoordelen op duurzaamheid. De index maakt duidelijk in hoeverre zij merken als duurzaam kwalificeren. In 2018 werden in totaal 149 merken beoordeeld, waaronder 8 banken. Daarnaast waren er nog brancheprijzen voor de sectoren energie, food, supermarkten, retail, mobiliteit, travel, leisure & restaurants.

De uitreiking van de Sustainable Brand Awards vond vanavond plaats in Pakhuis de Zwijger, te Amsterdam, onder leiding van Harm Edens.

 

Meer informatie

Share Button