ING BeleggingsBarometer: belegger pakt duurzaamheid nog niet op

Het beleggersvertrouwen stijgt deze maand licht, zo blijkt uit het laatste onderzoek van de ING BeleggersBarometer. Waar de vertrouwensindex in juli een dipje beleefde met een daling naar 133 punten, herstelt het vertrouwen zich deze maand met een score van 141 punten.

Beleggers hebben iets meer vertrouwen

 

Voor ruim de helft van de beleggers (57%) speelt duurzaamheid geen rol in hun keuze voor aandelen of fondsen. Een groot deel (51%) geeft aan niet bewust te beleggen in bedrijven met een duurzaam karakter. Toch geven beleggers wel aan dat ze bereid zijn om (in beperkte mate) aan rendement in te leveren als ze kiezen voor duurzame beleggingen (56%). Nathan Levy (Investment Manager van het ING Investment Office): “Dat vind ik opmerkelijke uitkomsten. Onze duurzame beleggingsstrategie presteert de afgelopen jaren namelijk uitstekend. We zien ook een toenemende vraag naar duurzaam beleggen, dat daarmee één van de snelst groeiende strategieën is.”

Share Button