Crowdfunding Biogasinstallatie Luttelgeest over 1 miljoen euro!

De crowdfundingscampagne van Peters Biogas uit Luttelgeest die sinds 15 oktober online staat op het platform Oneplanetcrowd, is vandaag de grens van 1 miljoen euro gepasseerd. Dit is 250% van het oorspronkelijke minimumbedrag. Hiermee is de campagne, 6 dagen voor de sluitingsdatum al een groot succes te noemen. Ruim 430 investeerders hebben nu ingetekend.

Tijdens de informatieavond op maandag 5 november jl. bleek ook al dat er onder particuliere investeerders veel interesse is. Er kwamen 60 bezoekers op af, de dagen na de informatieavond kwam er ruim 150.000 euro bij.

Peters Biogas is al sinds 2007 toonaangevend op het gebied van duurzame energieproductie. Na 10 jaar winstgevend biogas geproduceerd te hebben wordt het tijd om de installaties uit te breiden en te moderniseren. De financiering wordt ingezet voor het vernieuwen van de bestaande biogasinstallatie en deze uit te breiden met extra silo’s, een biomassa loods en een groen gas opwaardeerinstallatie voor de productie van hernieuwbaar aardgas en duurzame CO2. Met name de inzet van CO2, rechtstreeks aan een nabijgelegen tuinder is zeer vernieuwend en innovatief.

Peters Biogas BV is een samenwerking tussen de familie Peters uit Luttelgeest en het bedrijf Agradu BV uit het Friese Sint Nicolaasga. Samen staan ze garant voor verantwoorde duurzame productie van elektriciteit, warmte, hernieuwbaar aardgas en CO2 op een zeer innovatieve manier. Investeren kan nog steeds! De campagne sluit op maandag 19 november of eerder zodra het maximumbedrag van 1,2 miljoen euro is bereikt.

Crowdfunding is een manier van financieren waarbij vaak een groot aantal particulieren een klein bedrag lenen aan een ondernemer. In dit geval wordt dit door Oneplanetcrowd georganiseerd, zij zorgen voor alle communicatie en de contracten tussen de ondernemer en de particulieren. Crowdfunding wordt steeds populairder, in 2017 is in Nederland in totaal maar liefst 223 miljoen euro opgehaald met crowdfunding. In 2018 zijn de vooruitzichten dat het bedrag van 2017 ruimschoots overtroffen gaat worden.

 Investeer door een lening te verstrekken met een rente van 7% en een looptijd van 6 jaar!

Share Button