European Microfinance Awards: 3 partners Oikocredit genomineerd!

Tijdens de European Microfinance Week wordt de European Microfinance Awards uitgereikt. Het onderwerp van dit jaar is financiële inclusie door middel van technologie. De drie genomineerden zijn bekend, en Oikocredit is trots dat deze alle drie partners van Oikocredit zijn!

ADVANS CÔTE D’IVOIRE (CI) 

Advans CI is een microfinancierings instelling die financiële diensten aanbiedt aan micro-, kleine en middelgrote ondernemers in Ivoorkust. Naast leningen, heeft Advans CI ook betaal- en spaarrekeningen voor consumenten, micro-ondernemers en cacaoproducenten.

Partner sinds: 2015

Genomineerd omdat: ze bieden digitale oplossingen aan ondernemers zodat zij digitale betalingen kunnen doen.
Meer lezen over deze partner kan hier.

ESAF SMALL FINANCE BANK INDIA

EMFIL verstrekt leningen voor inkomensgenererende activiteiten, voor het opknappen van woningen en om kleine handelaren te financieren. Naast financiële dienstverlening geeft EMFIL ook advies en heeft het een eigen ontwikkelingsorganisatie opgezet die zich actief richt op gemeenschapsinitiatieven en andere goede doelen.

Partner sinds: 2009
Genomineerd omdat: ze het verstrekken van leningen efficiënter hebben gemaakt door veel procedures te digitaliseren.
Meer lezen over deze partner kan hier.

KMF KAZAKHSTAN 

KMF is een van de meest vooraanstaande microfinancieringsinstellingen in de Centraal-Aziatische microfinancieringssector én de grootste MFI in Kazachstan qua omvang en klantenbereik. KMF verstrekt zowel individuele leningen als collectieve solidariteitsleningen op meer dan 3.000 locaties. Hierbij richt de MFI zich vooral op vrouwelijke ondernemers en klanten in afgelegen locaties op het platteland. In 2014 had de MFI meer dan 100.000 klanten.

Partner sinds: 2009
Genomineerd omdat: ze met gebruik van speciale software voor tablets op afstand communiceren met banksystemen.
Meer lezen over deze partner kan hier.

OVER DE EUROPEAN MICROFINANCE AWARD

De European Microfiance week wordt georganiseerd door e-MFP en InFiNe.lu. Sinds 2005 wordt er in deze week de European Microfinance Award uitgereikt om initiatieven voor microfinanciering te promoten en hun bijdrage aan de ontwikkelingen in de sector te benadrukken. De winnaar van deze award krijgt een geldbedrag ter waarde van €100.000,-.

De winnaar wordt op donderdag 15 november bekendgemaakt.

Share Button