Welke impact heeft jouw aandelen portefeuille?

Wire Group heeft een paper gepubliceerd met als titel ‘Impact investeren in beursgenoteerde aandelen’. Voor investeerders die hun vermogen bewust willen beleggen zijn ‘beursgenoteerde aandelen’ een belangrijke beleggingscategorie om onder de loep te nemen. Dit paper helpt je stil te staan bij de mogelijkheden om met impact te beleggen in beursgenoteerde aandelen en biedt handvatten om, als onderdeel van een totale portefeuille aanpak, het beursgenoteerde deel van je portefeuille op een meer impactvolle manier in te richten.

Bij beursgenoteerde bedrijven gaan maatschappelijke en financiële waardecreatie niet altijd hand in hand. Er zijn wel steeds meer mogelijkheden om in je portefeuille keuzes te maken die ervoor zorgen dat je investeringen in beursgenoteerde aandelen meer maatschappelijke waarde creëren, of ten minste minder maatschappelijke kosten met zich meebrengen. Veel van deze mogelijkheden zijn relatief laagdrempelig.

 

 

Share Button