ABN AMRO gaat meer duurzaamheidsgegevens voor beleggers ter beschikking stellen

ABN AMRO klanten gaan van meer beleggingen zien hoe deze ‘scoren’ op gebied van duurzaamheid. Daardoor kunnen zij desgewenst meer duurzame keuzes maken. Om dit mogelijk te maken hebben ABN AMRO en Morningstar hun samenwerken uitgebreid. Er worden aanzienlijk meer ratinggegevens over milieu, maatschappij en corporate governance (‘ESG-gegevens’) voor ABN AMRO klanten beschikbaar gesteld. Tot nu toe werden de ESG-gegevens van zo’n 4.000 bedrijven en 900 beleggingsfondsen gemeten. Dat worden circa 10.000 bedrijven en 38.000 beleggingsfondsen. De ESG-ratings zijn gebaseerd op gegevens van duurzaamheidsonderzoeksbureau Sustainalytics

“Duurzaamheid is een belangrijke pijler in de strategie van onze bank. Dankzij deze uitbreiding van de hoeveelheid gegevens kunnen onze klanten en adviseurs op basis van een ESG-voorkeur zinvolle vergelijkingen tussen bedrijven en fondsen maken. Bovendien nemen we hiermee een voorzetje op een classificatie van bedrijven en beleggingsfondsen op basis van ESG-kenmerken, waar in de toekomst regelgeving voor komt.” zegt Vincent Triesschijn, directeur duurzaam beleggen bij ABN AMRO.

Share Button