Triodos Investment Management lanceert profielfondsen

Triodos Investment Management introduceert drie profielfondsen met een defensief, neutraal en offensief risico-rendementsprofiel. De nieuwe fondsen zijn variaties op het bestaande Triodos Sustainable Mixed Fund, waarbij het oorspronkelijke fonds zal worden geconverteerd naar het neutrale profielfonds.

De nieuwe profielfondsen bieden beleggers de mogelijkheid om te profiteren van de combinatie van twee verschillende beleggingscategorieën in één belegging. Binnen de specifieke risico-rendementsprofielen wordt de volgende strategische asset allocatie aangehouden:

Triodos Impact Mixed Funds Aandelen % Obligaties %
Defensief ~ 25% ~ 75%
Neutraal ~ 50% ~ 50%
Offensief ~ 75% ~ 25%

Erik Breen, Director Impact Equities and Bonds bij Triodos IM: “Risicobereidheid is voor beleggers een belangrijke afweging in het bepalen van de beleggingsstrategie. Met de lancering van deze nieuwe profielfondsen, voorzien we in een behoefte van beleggers aan een breder aanbod van fondsen die enerzijds specifiek zijn ontworpen om aan te sluiten bij verschillende risico-rendementsprofielen en anderzijds een positieve bijdrage leveren op sociaal en ecologisch niveau.”

De beleggingen van de fondsen worden bepaald aan de hand van een geïntegreerde financiële en duurzame analyse die gebaseerd is op de duurzame transitiethema’s van Triodos IM, een top-down investment outlook, bottom-up portefeuille afwegingen, en met inachtneming van de Triodos brede minimale standaarden op sociaal en ecologisch vlak.

Daarnaast wordt de samenstelling van de portefeuilles van de profielfondsen gebaseerd op de portefeuilles van de specifieke aandelen- en obligatiefondsen. Deze fondsen hebben een wereldwijde exposure en investeren voornamelijk in aandelen van grotere beursgenoteerde bedrijven binnen ontwikkelde markten, en in euro-gedomineerde obligaties van bedrijven, overheden en lokale overheden, waaronder groene of sociale impact obligaties.

De inschrijfperiode voor deze fondsen is per vandaag geopend. De eerste notering zal plaats vinden op 21 juni 2019.

Naamswijziging aandelen en obligatiefondsen

Naast de lancering van de nieuwe profielfondsen in juni, krijgen de Triodos-fondsen die beleggen in beursgenoteerde bedrijven en obligaties met ingang van vandaag een nieuwe naam.

De sterke toename van het aanbod van duurzame beleggingsproposities, heeft bij Triodos IM geleid tot een behoefte aan een meer specifieke duiding van de positieve impact benadering die wordt toegepast door al haar fondsen, inclusief haar beursgenoteerde aandelen- en obligatiefondsen. Als gevolg daarvan zullen deze fondsen een naamswijziging krijgen met als doel om daarmee beter aan sluiten bij hun onderliggende impact investing propositie.

Jacco Minnaar, Directievoorzitter van Triodos Investment Management: “We hebben vastgesteld dat de termen ‘Socially Responsible’ en ‘Duurzaam’ diverse interpretaties hebben in de beleggingsindustrie. Beide termen vertegenwoordigen een spectrum van verschillende tinten groen; van licht groene ESG integratie tot donker groene impact beleggingen. We zijn van mening dat de nieuwe namen voor onze aandelen- en obligatiefondsen een beter beeld geven van wat we beogen te bereiken met de beleggingen via deze fondsen.”

Oude naam Nieuwe naam
Triodos Sustainable Equity Fund Triodos Global Equities Impact Fund
Triodos Sustainable Bond Fund Triodos Euro Bond Impact Fund
Triodos Sustainable Pioneer Fund Triodos Pioneer Impact Fund
Triodos Sustainable Mixed Fund Triodos Impact Mixed Fund – Neutral
*New Triodos Impact Mixed Fund – Defensive
*New Triodos Impact Mixed Fund – Offensive

Naast de naamswijziging van de fondsen, krijgt ook de Triodos IM-strategie voor beleggen in beursgenoteerde bedrijven en obligaties een nieuwe naam. Deze zal gewijzigd worden van ‘Socially Responsible Investing’ naar ‘Impact Equities and Bonds’.

Share Button