BNP Paribas lanceert ETF op circulaire economie

BNP Paribas Asset Management (“BNPP AM”) kondigt de lancering aan van de eerste circulaire economie ETF  met de titel ‘BNP Paribas Easy ECPI Circular Economy Leaders UCITS ETF’. Deze tracker kopieert de ECPI Circular Economy Leaders Equity-index. Hiermee kunnen beleggers de prestaties volgen van de 50 internationale large-cap aandelen die zijn geselecteerd op basis van hun actieve deelname aan het bedrijfsmodel op basis van de circulariteit van goederen, materialen en grondstoffen.

Het thema van de circulaire economie is volledig in lijn met de prioriteiten van BNPP AM voor duurzame investeringen, namelijk energietransitie, milieubescherming, gelijkheid en inclusieve groei.

“Bewustwording van de milieueffecten van hun bedrijfsmodellen, wijzigingen in de regulering van het behoud van hulpbronnen dwingen bedrijven om alternatieve ontwikkelingsstrategieën toe te passen naar een meer deugdzaam model”, zegt Robert-Alexandre Poujade, ESG Analyst bij BNPP AM Sustainability Center. Onze analisten onderzoeken het vermogen van bedrijven om op deze ontwikkelingen te anticiperen en gaan met hen in gesprek om hen aan te moedigen om meer duurzame modellen te gebruiken. ”

“BNPP AM is een van de drie grootste aanbieders van ETF ESG in Europa (3); het is een thema dat centraal staat in onze strategie en toegevoegde waarde voor onze klanten. Als eerste asset manager die meer dan 10 jaar geleden een ETF op laag koolstofgehalte lanceerde, hebben we de ambitie om ons assortiment van BNP Paribas Easy uit te breiden met ESG-indices en te innoveren op gebieden die nog onderbelicht zijn. . De lancering van deze ETF op het thema van de circulaire economie is volledig in lijn met deze ambitie “, legt Isabelle Bourcier, Hoofd van Quantitative & Indices Management bij BNPP AM, uit.

Share Button