Meerderheid beleggers is gericht op de lange termijn en wil positieve impact hebben op de samenleving

Maar liefst 81 procent van de beleggers vindt het belangrijk dat hun portefeuille gericht is op rendement op de lange termijn. Hoe groter het belegde vermogen in eigen beheer, hoe meer beleggers hier waarde aan hechten. Naast rendement geeft zestig procent van de beleggers aan het belangrijk te vinden om met hun belegging een positieve impact te hebben op de samenleving. De reden hiervoor is dat zij daarmee meer voldoening uit hun belegging verwachten te halen. Dit blijkt uit onderzoek van Connect Invest, uitgevoerd door Panelwizard onder meer dan duizend Nederlandse beleggers.

Meer dan helft van Nederlandse beleggers verwacht binnen vijf jaar financiële crisis

Maar liefst 55 procent van de beleggers in Nederland verwacht dat er binnen vijf jaar een financiële crisis zal ontstaan. Mannen (58 procent) zijn hier beduidend meer voor op hun hoede dan vrouwen (46 procent). 48 procent houdt zelfs rekening met een crisis in de komende twee jaar en belegt daarom bewust minder risicovol.

“Al in januari van dit jaar gaf de Europese Centrale Bank aan dat het zich schrap zet voor een recessie. Een groot deel van de Nederlandse beleggers gaat nog verder en houdt rekening met een crisis”, zegt Pieter van Herk, mededirecteur van Connect Invest. “De economie heeft zich de afgelopen jaren zeer positief ontwikkeld en kan zeker gaan afvlakken maar het is goed mogelijk dat de economische ontwikkelingen worden verstoord door een financiële crisis.”

Lees meer over het onderzoek

Share Button