ABN AMRO in top 3 van 100 meest impactvolle bedrijven in Nederland

Deze week is voor het derde opeenvolgende jaar de Management Scope Corporate Impact Index (MSCII) gepubliceerd. Samen met lijstaanvoerder ASML en DSM, vormt ABN AMRO de top 3 van deze lijst.

Waardering voor duurzame koers en oog op mensenrechten

De MSCII waardeert de duurzame koers van ABN AMRO. Met name de focus op maatschappelijke impact en de duurzame visie op onder andere het beleggingsbeleid levert een hoge score op. Ook is de bank zich als kredietverlener bewust van het feit dat ze zaken doet in sectoren waar er kans is op schending van mensenrechten. ABN AMRO ontwikkelde samen met de Inspectie SZW en de Universiteit van Amsterdam, digitale indicatoren die worden toegepast bij het analyseren van banktransacties om mensenhandel op te sporen en te stoppen. Deze indicatoren zijn inmiddels overgenomen door bijna alle Nederlandse banken.

Over de Management Scope Corporate Impact Index (MSCII)

De index is dit jaar voor de derde maal samengesteld en is een initiatief van Management Scope in samenwerking met het Impact Centre Erasmus van Erasmus Universiteit Rotterdam en Accenture Strategy. De MSCII maakt de positieve impact van het bedrijfsleven in Nederland inzichtelijk door de 100 grootste bedrijven in Nederland te beoordelen op vijf pijlers: goed bestuur, de relatie met de buitenwereld, duurzaamheid, financiële gezondheid en werkgeverschap. Het is de prijs voor de onderneming met de grootste maatschappelijke impact van Nederland.

Lees hier het volledige bericht.

Share Button