Zo bouw je gemakkelijk extra pensioen op

Pensioen is een onderwerp dat vandaag de dag een veelbesproken thema is. Er zijn in Nederland verschillende grote pensioenfondsen die in de problemen komen, waarbij gevreesd wordt dat verschillende Nederlanders later hier last van kunnen gaan krijgen. Voor iedereen die wellicht in zo’n situatie zit, is het aan te raden om zelf goed na te denken over je oude dag. Op welke manier ben je straks nog zeker van een goed pensioen? Er zijn een aantal mogelijkheden om wat meer zekerheid voor jezelf in te bouwen. Één van die mogelijkheden is pensioen opbouwen via het Binck Pensioen. Wij vertellen je er graag meer over. 

Ga zelf aan de slag met je pensioen

Gezien de verschillende ontwikkelingen op het gebied van pensioenen, is het niet meer vanzelfsprekend dat je later heerlijk kunt genieten van je welverdiende pensioen. Verschillende factoren hebben hier namelijk invloed op gehad. Zo bouwt men tegenwoordig minder pensioen op via de werkgever. Ook voor zelfstandig ondernemers is dit lastig, omdat je als zzp-er ook weinig of geen pensioen opbouwt. Bovendien is het nu nog niet zeker, op welke leeftijd je later met pensioen mag gaan. Deze pensioenleeftijd verandert nog vaak, waardoor er nog geen zekerheid is voor de komende tientallen jaren. Al deze factoren zorgen er voor dat er veel onduidelijkheid heerst over ieders pensioen. Al dat geld dat je nu opbouwt, kun je daar later je hoge levensstandaard nog mee behouden? Die zekerheid is er nu niet. 

Zelf extra vermogen opbouwen

Niemand kan in een glazen bol kijken en de toekomst voorspellen, maar als je het gevoel hebt dat jouw pensioen geen vanzelfsprekendheid is, dan is het slim om nu actie te ondernemen. Er zijn verschillende manieren om extra vermogen op te bouwen. Voor nu of voor later, maar in alle gevallen kan het een prettige extra buffer zijn. Om extra vermogen op te bouwen, is het aan te raden om goed inzicht te krijgen in je huidige financiële situatie. Maak je financiën inzichtelijk, bepaal je doelen en zet op papier hoeveel geld je graag opzij wil zetten voor later. Je kunt er voor kiezen om maandelijks iets opzij te zetten, maar ook beleggen is een optie. Hoewel beleggen risico’s met zich mee kan brengen en je inleg minder waard kan worden, is het ook een kansrijk model waarbij je op een langere termijn een hoog rendement kan verdienen. 

Bouwen aan de toekomst

Het uiteindelijke doel van nu al vooruit kijken, is zorgen voor een fijne oude dag. Je werkt er hard voor, maar wil dan uiteindelijk ook na je pensioenleeftijd kunnen genieten van dit pensioen. Ook met kleine stapjes je een fijne financiële positie creëren. Bij BinckBank kun je op verschillende manieren bouwen aan een mooi bedrag, zonder dat je hier veel naar hoeft om te kijken. 

Share Button