UBS lanceert eerste ESG ETF op wereldwijde overheidsobligaties

UBS Asset Management heeft een ETF gelanceerd die ESG-criteria integreert op wereldwijde staatsobligaties. De ETF, de eerste in zijn soort, is opgezet in samenwerking met J.P. Morgan en biedt beleggers toegang tot staatspapier van meer dan twintig landen.

De UBS ETF (LU) J.P. Morgan Global Government ESG Liquid Bond UCITS ETF geeft de belegger toegang tot de J.P. Morgan Global Government Bond Index met een specifieke screening op ESG-factoren. Hierdoor wordt er niet geïnvesteerd in landen die niet voldoende scoren op duurzaamheidscriteria op het gebied van milieu, sociale factoren en governance in een beleggingssegment dat vaak een groot onderdeel vormt van de portefeuille.

Marcel Danen, UBS AM’s Hoofd Passieve beleggingen en ETF’s voor de Benelux: “Dit product vult een grote leemte in het aanbod van wereldwijde staatsobligaties. Deze ETF biedt toegang tot ESG op een vaak aanzienlijk en veel gebruikte bouwsteen in portefeuilles.”

De UBS ETF (LU) J.P. Morgan Global Government ESG Liquid Bond UCITS ETF is verkrijgbaar op de belangrijkste Europese beurzen waaronder Xetra, Borse Italiana en de SIX Swiss Exchange.

Share Button