Ook beleggen doe je tegenwoordig duurzaam

Duurzaamheid is de laatste tijd een enorm groot thema in Nederland. Op verschillende plekken in de samenleving komen steeds meer mensen op voor het belang om allemaal duurzaam om te gaan met de bronnen die we gebruiken. Of het nu het zuinig omgaan met energie is, het type voeding dat je eet of de kleding die je aanschaft, duurzaamheid komt op verschillende plekken terug. Samenvattend komt het er op neer dat duurzaam staat voor het niet vooruitschuiven van problemen, waar de generaties na ons nog meer last van gaan krijgen. 

Ook de beleggingsmarkt komt steeds meer in aanraking met duurzaamheid. Het is vandaag de dag wellicht slim om te investeren in projecten en bedrijven die op een duurzame manier aan het werk zijn. Niet alleen goed voor je eigen belegging, maar ook voor de maatschappij en het milieu dus. Duurzaam beleggen is mogelijk bij Binck. Als je gaat beleggen bij Binck kies je voor duurzaam beleggen. Daarbij Kan rekening gehouden worden met…

People, planet en profit

Bij beleggen volgens de drie P’s wordt er rekening gehouden met people, planet en profit. Oftewel; mensen, de planeet en rendement. Als het gaat om mensen, kiezen deze duurzame bedrijven ervoor om lokale bevolking te betrekken bij hun onderneming. Bedrijven die hierop richten zetten het belang van hun werknemers voorop, door onder andere te zorgen voor huisvesting en scholing.

De planeet is ook een belangrijke factor voor duurzame bedrijven. De planeet heeft ons veel te bieden en deze bedrijven willen dat graag behouden. Een bedrijf kan hierop inspelen door te werken met afbreekbare materialen, door alternatieve energiebronnen te gebruiken en personeel stimuleren om met de fiets naar het werk te komen. Er zijn voldoende maatregelen voor bedrijven om te nemen, om ervoor te zorgen dat er rekening gehouden wordt met het de planeet.

Profit, oftewel rendement, is ook een belangrijke factor. Rendement is niet alleen uit te drukken in financiële resultaten, maar ook in een verbetering van de arbeidsmarkt, een verlaging van de werkloosheid en eerlijke salarissen voor elke beroepsgroep.

ESG

Vaak wordt er in plaats van de drie P’s, ook gekeken naar het zogenaamde ESG. Dit staat voor Environmental, Social en Governance. Als een bedrijf of onderneming goed scoort op deze factoren, dan staat men voor een goede en respectvolle manier van werken met mensen, dieren en de planeet. Desalniettemin mag een bedrijf natuurlijk altijd een zo hoog mogelijk financieel rendement nastreven. Het hoeft absoluut niet zo te zijn dat bedrijven die voldoen aan de drie P’s, minder winst kunnen maken. Integendeel zelfs.

Groeiende markt

Het is dus niet voor niets dat steeds meer mensen er voor kiezen om hun geld duurzaam te beleggen. Je kiest hiermee voor bedrijven die hun blik op de toekomst hebben en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Deze trend wordt onderstreept door de berekening dat in het eerste half jaar van 2019 net zo veel in duurzame bedrijven werd geïnvesteerd, als in heel 2018.

Beleggen kent risico’s. Uw inleg kan minder waard worden.

Share Button