Opening tentoonstelling over trotse microkredietondernemers als startschot van de Week van het Microkrediet

Op 2 december opent Oikocredit een microtentoonstelling met een grote ambitie: gedurende het komende jaar groeit deze uit van micro naar macro. In het Tropenmuseum staat een week lang een ultrakleine fototentoonstelling die de verhalen van trotse microkredietondernemers vertelt. Om deze fototentoonstelling uit te breiden naar een volwaardige expositie zijn ook de foto’s en verhalen van het Nederlandse publiek nodig. 

Kans om geportretteerd te worden in nieuwe expositie Volgend jaar opent die nieuwe volwaardige expositie, die gaat over wat mensen trots maakt. Dat vragen we aan microkredietondernemers in Afrika, Azië en Latijns- Amerika, maar ook aan mensen uit Nederland. Deze Nederlanders krijgen de unieke kans om professioneel geportretteerd te worden in de nieuwe expositie. Om mee te dingen kunnen mensen in de week van 2 december in het Tropenmuseum zelf een foto maken en hun verhaal achterlaten in de speciaal ingerichte fotocabine of online een foto uploaden via weekvanhetmicrokrediet.nl. Uit alle inzendingen wordt een aantal foto’s en verhalen geselecteerd die onderdeel gaan uitmaken van deze expositie. 

Startschot tijdens de Week van het Microkrediet

De microtentoonstelling is het startschot van de jaarlijkse Week van het Microkrediet. Oikocredit Nederland directeur Eric Holterhues: “Deze microtentoonstelling laat zien dat trots een universele emotie is. Net als microkredietondernemers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika zijn wij trots op wat we bereiken. Met microkrediet kunnen mensen zelf bouwen aan iets waar ze trots op zijn. In de Week van het Microkrediet willen we aandacht besteden aan de impact die microkrediet heeft op de levens van mensen.” 

De Week van het Microkrediet is van maandag 2 december tot en met zondag 8 december. De microtentoonstelling en de fotocabine zijn in die week te vinden in het Tropenmuseum in Amsterdam. Meedoen kan ook via www.weekvanhetmicrokrediet.nl 

Een initiatief van Oikocredit Nederland

De week van het Microkrediet is een initiatief van Oikocredit Nederland. Oikocredit investeert al meer dan 40 jaar in microkrediet. Kleine leningen aan mensen in meer dan 60 landen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Daarmee kunnen zij zélf aan hun toekomst bouwen, hun gezin onderhouden en hun kinderen naar school sturen. Particulieren en organisaties in Nederland kunnen beleggen in trotse microkredietondernemers via het Oikocredit Nederland Fonds. www.oikocredit.nl 

Share Button