Pensioenfonds Robeco selecteert NN Investment Partners als nieuwe fiduciair manager

Bron
NN IP

Pensioenfonds Robeco, met ruim 2700 actieve en inactieve deelnemers en een belegd vermogen van circa 750 miljoen euro, heeft NN Investment Partners (NN IP) aangesteld als nieuwe fiduciair manager. Deze aanstelling is 17 december tot stand gekomen. De aanleiding voor het selectietraject was het stoppen met fiduciair beheer voor pensioenfondsen door de huidige fiduciaire beheerder Robeco.

Het pensioenfonds voert de pensioenregeling uit voor (oud) werknemers van Robeco. Vanaf 1 januari 2020 wordt NN IP als fiduciair manager van het fonds aangesteld. In de rol als fiduciair manager zal NN IP het pensioenfonds ondersteunen op het gebied van strategische beleggingsvraagstukken, waaronder continuering van het ESG-beleid, advisering over en bijsturing van balansbeheer, monitoring van vermogensbeheerders en ondersteuning bij operationele activiteiten.

Tom Steenkamp, voorzitter van het bestuur van pensioenfonds Robeco: “Na het besluit van Robeco om te stoppen met fiduciair beheer zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe partner. Het pensioenfonds heeft in de afgelopen periode een uitgebreid selectieproces uitgevoerd. NN IP is hier als beste naar voren gekomen met een duidelijk commitment naar fiduciair management, uitgebreide kennis van de Nederlandse pensioenfondsproblematiek en breedte van de ESG dienstverlening. We bedanken Robeco voor de goede dienstverlening en kijken uit naar de samenwerking met NN IP”.

Maureen Schlejen, verantwoordelijk voor Nederlandse institutionele klanten bij NN IP, is trots op deze aanstelling: “De keuze van pensioenfonds Robeco voor NN IP bevestigt dat we als fiduciair manager een onderscheidende propositie bieden waarin klanten hun eigen identiteit kunnen behouden. We zijn blij dat we met pensioenfonds Robeco een partnership aan mogen gaan. Dit pensioenfonds kenmerkt zich door een hoge mate van deskundigheid en uitgesproken visie op beleggingen. Wij zijn er trots op dat het pensioenfonds met ons het integrale ESG beleid wil continueren. We zijn ervan overtuigd dat we elkaar gezamenlijk verder helpen”.

Share Button