Fondsmanagers vestigen hoop op een nóg grotere vraag naar bio-producten

Beleggingsfondsen die gericht in duurzame voedselproductie investeren, renderen bescheiden of zelfs negatief. Opmerkelijk, gezien de vraag naar duurzaam, en biologisch verbouwd voedsel, die al decennialang stijgt. Fondsmanagers hebben hun hoop gevestigd op een nóg grotere vraag naar bio-producten.

Jurriën Appers van Triodos maakt zich over de toekomst van het Organic Growth Fund geen zorgen. Dat het fonds nu negatief rendeert, wijt hij aan twee ontwikkelingen. De eerste is dat zijn fonds al vroeg in ‘pioniers’ investeerde, voorlopers in duurzaamheid. De tweede ontwikkeling is dat deze pioniers rond 2017 last kregen van bedrijven die een graantje wilden meepikken van de biotrend, hun businessmodellen kopieerden en zo hun concurrenten werden.

Klik hier voor het volledige artikel. (alleen voor FD-abonnees)

Share Button