MeDirect lanceert beleggingsplan ‘Duurzaam MeGreen’ met steun van NN IP

Bron
MeDirect

MeDirect, de online bank voor sparen en beleggen, pakt vandaag uit met het nieuwe beleggingsplan ‘Duurzaam MeGreen’. Bijna zeven op de tien klanten van MeDirect geven aan dat ze duurzaamheid een meerwaarde vinden bij hun keuze voor een beleggingsproduct. Een belangrijk signaal voor de Belgische fondsenbank om haar aanbod verder uit te breiden met een kant-en-klaar duurzaam beleggingsplan. De bank werkt hiervoor samen met NN Investment Partners, die meer dan 20 jaar ervaring heeft met duurzaam beleggen.

Philippe Delva, CEO van MeDirect: “Financiële meeropbrengst, dat zoekt een belegger in een financieel product. Dat is de logica zelf, maar daar hoeft het niet te stoppen. Bijna zeven op de tien klanten bij MeDirect geven aan dat ze duurzaamheid eveneens een belangrijke meerwaarde vinden bij hun keuze. De toenemende vraag naar producten die renderen op alle fronten en een voordeel bieden voor zowel belegger als mens en milieu, beantwoordt MeDirect nu met het nieuwe duurzame beleggingsplan ‘Duurzaam MeGreen’”.

Een duurzaam beleggingsplan is voor de bank een logische toevoeging. MeDirect is vooral onder beleggers gekend voor de brede keuze aan fondsen en verschillende kant-en-klare beleggingsplannen, zonder instap- en uitstapkosten. Wat nog ontbrak was een duurzaam beleggingsplan om in één stap in een gespreide korf van duurzame fondsen te beleggen.

Didier Devreese, Head of Sales & Marketing van NN IP: “Duurzame fondsen beleggen net zoals traditionele fondsen in activaklassen zoals aandelen en obligaties. Het fundamentele verschil is dat fondsen die duurzaam beleggen bepaalde activiteiten uitsluiten en extra aandacht besteden aan sociale, ecologische en maatschappelijke aspecten.”

Vindt u niet in de fondsen van Duurzaam MeGreen: ondernemingen met controversieel gedrag en controversiële activiteiten. Denk aan tabaksproductie, steenkoolontginning, wapenproductie of ondernemingen die een loopje nemen met de mensenrechten. Wat wel? Beheerders kijken naar positieve criteria zoals milieu, maatschappij en deugdelijk bestuur. Elk bedrijf krijgt op basis van die analyse een ESG-score (environmental, social en governance – ESG). Een zwakke score is een ‘no go’. De obligaties in de fondsen van het beleggingsplan zijn in hoofdzaak ‘green bonds’ die groene projecten van overheden of bedrijven financieren: hernieuwbare energie, zuiver water, groener openbaar vervoer…

Kenmerken beleggingsplan ‘Duurzaam MeGreen’

Beleggingsplan met fondsen die voldoen aan strenge criteria inzake milieu, maatschappij en deugdelijk bestuur (ESG).

  • Ondersteund door NN Investment Partners, die meer dan 20 jaar ervaring heeft met duurzaam beleggen.
  • U streeft niet alleen naar financiële opbrengst, maar investeert ook in een betere samenleving.
  • Een groot beginkapitaal is niet nodig. Bij MeDirect stapt u in vanaf 2.500 euro. Maandelijkse stortingen kunnen daarna vanaf 100 euro.
  • Beschikbaar in een versie Kapitalisatie of Inkomen en dit in drie verschillende beleggersprofielen: defensief, evenwichtig en dynamisch. In totaal dus zes mogelijke duurzame beleggingsplannen.
  • Zonder instap- en uitstapkosten

De fondsen binnen ‘Duurzaam MeGreen’ kiezen er vaak voor om bedrijven op te nemen die op dit moment nog gemiddeld scoren op het vlak van duurzaamheid, maar volop bezig zijn met een inhaalbeweging. Dat levert een dubbel hefboomeffect op. Ambitieuze bedrijven krijgen een steuntje in de rug om hun duurzaamheidsstreven te realiseren. En ook de duurzame belegger vaart er wel bij. Een wetenschappelijke studie van NN Investment Partners en de universiteit van Maastricht toont aan dat middelmatige bedrijven die de inhaalbeweging naar duurzaamheid inzetten, op termijn beter presteren op de beurs dan bedrijven die vandaag al hoog scoren op duurzaamheid.

Hoe zit het met het rendement? Dat hoeft niet te lijden onder de keuze voor duurzaamheid. Bedrijven die respectvol omgaan met mens en milieu, zijn op lange termijn vaak winnaars. Ook door op deugdelijk bestuur te focussen, vermijdt Duurzaam MeGreen negatieve verrassingen in de portefeuille. Kortom: een duurzame aanpak kan juist een extra bron van rendement zijn.

Share Button