Het ‘Towards Sustainability’-label van Febelfin bevestigt de leiderspositie van BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis en BNP Paribas Asset Management, marktleiders in België in maatschappelijk verantwoorde beleggingsproducten (SRI’s), juichen de uitreiking van het Febelfin-duurzaamheidslabel aan nieuwe financiële instrumenten toe. Meer dan ooit biedt de bank haar klanten het ruimste en meest gediversifieerde gamma duurzame beleggingsproducten in België aan, met 93 producten die voldoen aan de normen van het ‘Towards Sustainability’-label van Febelfin.

Op 2 maart van dit jaar kende Febelfin, de Belgische Federatie van de Financiële Sector, haar kwaliteitslabel toe aan een tweede golf van duurzame financiële producten, zoals beleggingsfondsen.

In een periode waarin duurzaam bankieren in opmars is en steeds meer klanten aantrekt, verheugen BNP Paribas Fortis en Fintro, als distributeurs, en BNP Paribas Asset Management, de fondsenbeheerder van de BNP Paribas-groep, en zijn partner AG Insurance, zich erover dat Febelfin zijn ‘Towards Sustainability’-duurzaamheidslabel aan nog zeven van hun beleggingsoplossingen (sicavs, beleggingsfondsen …) heeft toegekend. Die zeven komen bij de 86 producten die het label al bij de eerste toewijzingsronde, eind 2019, hadden gekregen.

De bank biedt haar klanten nu het ruimste en meest gediversifieerde gamma duurzame beleggingsproducten in België aan, met 93 gecertificeerde producten (90 die BNP Paribas Fortis commercialiseert en de 3 pensioenfondsen van Fintro).

BNP Paribas Fortis en zijn partner BNP Paribas Asset Management bieden al hun klanten – particulieren, professionals en institutionele beleggers – het ruimste gamma aan van producten waarmee ze gediversifieerd in de belangrijkste activacategorieën kunnen beleggen, met een ongeëvenaarde garantie op het vlak van respect voor milieu, sociaal beleid en goed bestuur”, verklaart Stéphane Vermeire, General Manager Private Banking & Wealth Management bij BNP Paribas Fortis. “Deze certificering bevestigt ons engagement om in te spelen op de maatschappelijke noden en te voldoen aan de duurzaamheidsverwachtingen van onze klanten”.

Het label van Febelfin garandeert de beleggers dat de gecertificeerde fondsen voldoen aan zijn kwaliteitscriteria voor duurzame en maatschappelijk verantwoorde beleggingsproducten. Het legt nieuwe transparantievereisten op, die gebaseerd zijn op de aanbevelingen die een groep Europese experten formuleerde rond de distributie van duurzame beleggingsfondsen aan particulieren. De norm combineert criteria op drie vlakken: transparantie; een analyse van de integrale portefeuilles volgens criteria inzake milieu, sociaal beleid en goed bestuur (ESG), en uitsluitingen, met strikte regels voor steenkool en niet-conventionele fossiele brandstoffen.

Hoewel het Belgische duurzaamheidslabel van Febelfin al een van de meest strikte in Europa is, leggen BNP Paribas Fortis en BNP Paribas Asset Management de lat nog hoger, door bepaalde sectoren automatisch uit te sluiten en een aantal bijkomende eisen op te leggen waaraan de duurzame financiële producten moeten voldoen om in aanmerking te komen voor de beleggingsportefeuille. Zo hanteert een selectie van fondsen striktere criteria inzake duurzaamheidsstrategie.

Marktleider in het SRI-segment

In 2015 maakte BNP Paribas Fortis van duurzame en maatschappelijk verantwoorde beleggingsproducten (SRI’s) zijn standaardaanbod. De beleggingsadviseurs van BNP Paribas Fortis bieden dus altijd eerst een duurzaam product aan, voor ze een niet duurzaam bevonden variant in overweging nemen.

Met die strategie kon BNP Paribas Fortis uitgroeien tot de Belgische marktleider in SRI. Vorig jaar beheerde de bank 19,4 miljard euro aan producten met het label van maatschappelijk verantwoord product, een stijging met 73% tegenover het jaar voordien. De bank bevestigt zo haar positie van Belgisch marktleider voor duurzame ontwikkeling.

Share Button