Rabo&Crowd brengt in samenwerking met Nxchange het snel groeiende mobiele reparatiebedrijf Fixers naar de beurs

Rabo&Crowd brengt in samenwerking met Nxchange het snel groeiende mobiele reparatiebedrijf Fixers naar de beurs. Fixers focust zich op het in hoog tempo repareren van telefoons en tablets, welke anders worden afgedankt. Dankzij het sterk uitbreidende klantenbestand en het feit dat Fixers het eerste reparatiebedrijf is in Nederland wat zichzelf Apple Authorised Service Provider mag noemen, verwacht men het komende jaar nog verder uit te breiden. Dit onder leiding van Pieter Leeuw en o.a. telecom- en tech ondernemers Michiel Mol (o.a. Lost Boys, Telfort en Force India F1 Team) en Stefan Nuijten (o.a. Forza Refurbished, Fightclub en PTTRNS.AI).

Het succes van Fixers is te danken aan het feit dat de smartphone en laptop tegenwoordig onmisbaar zijn in het dagelijks leven. Jaarlijks gaan er zo’n 2 miljoen smartphones, laptops en tablets stuk in de Benelux. En zo’n 20% van de mensen loopt met een defect toestel rond. Vervanging is steeds minder aan de orde, vanwege hoge kosten en het feit dat verduurzaming vandaag de dag erg belangrijk is.

Het concept Fixers speelt hier slim op in door de klant maximale ontzorging te bieden door volledige transparantie, uitstekende service (klanten beoordelen Fixers met een 9+), kwaliteit en vooral snelheid: de meeste smartphones zijn namelijk binnen 30 minuten klaar. Want wie kan het zich tegenwoordig nog permitteren om het toestel voor langere tijd kwijt te zijn, wanneer het verbonden is met de auto, betaalapp of (zakelijke) contacten?

De huidige repair-markt in Nederland is niet transparant, zeer inconsistent in de prijsstelling en in kwaliteit. Ook is er sprake van een gefragmenteerde markt met veel kleine partijen. Daarnaast is er op dit moment géén professionele landelijke speler actief die de flexibiliteit van een “éénpitter” heeft. En daar ziet Fixers mooie kansen liggen.

Het doelbedrag dat Fixers met haar eerste obligatie-uitgifte wilt ophalen is EUR 1.250.000. Instappen kan vanaf vrijdag 6 maart, met een minimale inleg van EUR 500 tegen een rendement van 6,8% per jaar en een looptijd van 72 maanden. Rabo&Crowd zal een additionele groeifinanciering verstrekken van EUR 250.000. Het totaal opgehaalde kapitaal zal door de onderneming ingezet worden voor de financiering van haar sterke groei en het kunnen voldoen aan de sterke vraag in de markt.

Rabo&Crowd bestaat sinds december 2018 en startte in samenwerking met Nxchange. De doelstelling is ondernemers toegang te geven tot een nieuwe manier van financieren: een bancaire financiering van Rabobank in combinatie met de investering van (particuliere) beleggers in verhandelbare obligaties via de geïntegreerde beurs van Nxchange.

Na de eerdere succesvolle emissies van payment services bedrijf Billink, Myomy do Goods, Zonnepark Budel en NL|Werkgeversdienst, krijgt het initiatief een verder vervolg met haar vijfde notering.

Nxchange is de eerste volledig gereguleerde Stock Exchange-as-a-Service die kan worden gebruikt door bedrijven en financiële dienstverleners voor het uitgeven en verhandelen van effecten vanuit hun eigen webomgeving. Door gebruik te maken van het Nxchange-platform kunnen bedrijven en financiële dienstverleners binnen hun eigen communities direct kapitaal aantrekken en hun beleggers de mogelijkheid bieden om effecten te verhandelen op de secundaire markt van Nxchange. Nxchange heeft sinds 2016 een vergunning als gereguleerde markt en ontving in 2018 haar MTF-vergunning, beide uitgegeven door het Nederlandse ministerie van Financiën.

Fixers staat onder leiding van Pieter Leeuw en o.a. telecom- en tech ondernemers Michiel Mol (o.a. Lost Boys, Telfort en Force India F1 Team) en Stefan Nuijten (o.a. Forza Refurbished, Fightclub en PTTRNS.AI). Fixers gaat uit van maximale ontzorging van de klant. Je smartphone en o.a. laptop behoren tegenwoordig tot je primaire levensbehoefte. Repareren is het beste, meest duurzame en sterkst toenemende alternatief voor nieuw kopen. Met de unieke Apple partnership is de hoogst haalbare kwaliteitsnorm gegarandeerd en daarmee kan Fixers veilig verder opschalen. Er liggen dan ook de komende jaren veel kansen binnen de markt voor het repareren van mobiele apparaten en ligt een landelijk dekkend netwerk in het verschiet.

Share Button