NWB Bank geeft haar grootste duurzame obligatie ooit uit ondanks lastige marktomstandigheden

Bron
NWB Bank

De NWB Bank heeft succesvol een SDG Housing Bond ter grootte van € 2 miljard geplaatst. Voor de bank is dit de grootste duurzame obligatie ooit. Ondanks de lastige marktomstandigheden was het orderboek ruimschoots overschreven, wat de uiteindelijke kredietopslag van de obligatie flink heeft gedrukt. De opbrengsten van de SDG Housing Bond worden gebruikt voor de financiering van betaalbare en duurzame sociale huurwoningen.

“Wij zijn bijzonder tevreden met deze transactie want de huidige marktomstandigheden zijn, ondanks alle maatregelen van centrale banken om de liquiditeit te verbeteren, niet eenvoudig. Tegelijkertijd is het goed om te zien dat investeerders ook nu aandacht hebben voor duurzaamheid”, aldus Frenk van der Vliet, Chief Commercial Officer van de NWB Bank.

In totaal heeft de NWB Bank nu meer dan € 13 miljard aan zogenoemde SRI-obligaties (Socially Responsible Investing) uitgegeven. De bank is daarmee de grootste uitgever van duurzame obligaties in Nederland. Ook internationaal is de bank een toonaangevende uitgever van SRI-obligaties binnen de groep van SSA (Sovereigns, Supranationals and Agencies). De NWB Bank heeft zich gecommitteerd om minimaal 25% van haar jaarlijkse funding op te halen met duurzame obligaties.

De € 2 miljard 3-jaars SDG Housing Bond maakt deel uit van het € 60,000,000,000 Debt Issuance Program van de NWB Bank. Storting van de obligatie vindt plaats op 14 april 2020 en met een looptijd van 3 jaar zal deze in zijn geheel worden afgelost op 14 april 2023. De coupon bedraagt 0,00% en de re-offer price is 100,548% resulterend in een rendement van -0.182%. Notering van de obligatie zal worden aangevraagd aan de Luxembourg Stock Exchange.

Share Button