ASN Groenprojectenfonds weer open voor aankoop

Bron
ASN Bank

Het ASN Groenprojectenfonds is per direct open voor de aankoop van aandelen door beleggers. De portefeuille groenprojecten is dusdanig gegroeid dat instroom van nieuw geld weer mogelijk is. De nieuwe projecten zijn erkende groenprojecten, daarmee behoudt het fonds haar groenstatus. Hierdoor kunnen particuliere beleggers in het fonds mogelijk belastingvoordeel ontvangen. Het ASN Groenprojectenfonds was sinds 16 oktober 2019 gesloten voor aankooporders.

Fondsmanager Rosemarijn van der Meij van ASN Beleggingsfondsen: “De afgelopen maanden hebben we veel nieuwe projecten gecontracteerd. Onder andere zon-op-dak projecten, waarbij bedrijven op de daken van hun panden zonnepanelen leggen om in hun eigen energiebehoefte te voorzien, financieringen voor windparken en enkele leningen voor verduurzaming van zorgwoningen. Projecten die bijdragen aan de noodzakelijke energietransitie. Ik ben verheugd dat beleggers dankzij deze financieringen weer in het fonds kunnen inleggen.”

Beleggen in erkende groenprojecten

De wet stelt als voorwaarde aan groene instellingen, zoals het ASN Groenprojectenfonds, dat ze voor minstens 70% bestaan uit beleggingen in erkende groenprojecten zoals bedoeld in de Regeling groenprojecten 2016 en de Regeling groenprojecten buitenland 2002. Groenprojecten zijn door de overheid erkende projecten die van belang zijn voor de energietransitie en de verduurzaming van de samenleving. In oktober 2019 moest het fonds door grote belangstelling van beleggers en daardoor verhoogde instroom van geld tijdelijk sluiten voor aankoop. Op die manier werd zeker gesteld dat het deel beleggingen in de portefeuille in erkende groenprojecten niet kleiner zou worden dan de vereiste 70%. .

Over het ASN Groenprojectenfonds

Het ASN Groenprojectenfonds financiert projecten in onder andere duurzame energie duurzame bouw en decentrale energievoorziening. De beleggingen bestaan uit onderhandse leningen en in aandelenkapitaal. De omvang van het fonds was ultimo mei 2020 bijna 415 miljoen euro (€414.965.329). Het ASN Groenprojectenfonds is opgericht in 1995 en behoort daarmee tot de oudste groene beleggingsfondsen van Nederland.

Voor meer informatie over het ASN Groenprojectenfonds: https://beleggingsfondsen.asnbank.nl/fondsen/asn-groenprojectenfonds.html

Share Button