THE FCTR E / ZON haalt met nieuwe investering van Rinkelberg Capital 10 miljoen euro binnen

Het Amsterdamse THE FCTR E / ZON, dat gasloos wonen voor iedereen bereikbaar maakt, heeft een nieuwe investering van 10 miljoen euro binnengehaald. Het bedrag is bedoeld om de verdere opschaling en internationale expansie van THE FCTR E / ZON te ondersteunen en is afkomstig van het in Londen gevestigde investment office Rinkelberg Capital. Rinkelberg Capital, dat al eerder 4 miljoen euro in de innovatieve scale-up investeerde, draagt met deze tweede ronde bij aan de volgende groeistap in het versnellen van de energietransitie. 

Duurzame financieringsconstructie

Vanuit een oude gasfabriek in Amsterdam-Noord zorgen meer dan vijftig energiespecialisten ervoor dat het voor woningbezitters makkelijk en betaalbaar wordt om hun huis te verduurzamen. Met hun duurzame oplossing, die door de oprichters ook wel ‘slim bezit’ wordt genoemd, hoeven woningeigenaren zelf niet te investeren in apparaten zoals warmtepompen, zonnepanelen, batterijen en laadpalen. Voor een vast bedrag per maand wordt alle apparatuur geïnstalleerd en onderhouden. Dat de duurzame financieringsconstructie van het bedrijf aanslaat blijkt wel uit het feit dat duizenden Nederlandse huishoudens inmiddels klant zijn bij de scale-up en uit de grote interesse van (buitenlandse) investeerders.

Energietransitie versnellen

Rinkelberg Capital deelt de overtuiging dat onder andere de duurzame financieringsconstructie van het bedrijf een belangrijke bijdrage kan leveren aan het versnellen van de energietransitie.

Marc Slendebroek, CEO Rinkelberg Capital: “Vanuit Rinkelberg Capital willen we innovatieve en duurzame start- en scale-ups in een vroeg stadium bijstaan met funding en support. Vanaf de eerste dag zijn we nauw betrokken bij het bedrijf en we hebben gezien dat de visie en werkwijze van THE FCTR E / ZON aanslaan, maar bovenal dat het bedrijf op een schaalbare wijze een reële bijdrage levert aan het versnellen van de energietransitie. De basis is gelegd, nu is het tijd om de volgende stap te zetten en dat is verder professionaliseren alsmede expansie in Nederland en daarbuiten. Gezien de groeiambities en de ervaring van de oprichters met dergelijke internationale expansies, zijn we verheugd dat we samen met hen een stevig fundament voor een duurzame toekomst kunnen leggen.”

Je huis verduurzamen hoeft niet ingewikkeld en duur te zijn

Joris Jonker, bedenker van de slimme thermostaat Toon en een van de oprichters van THE FCTR E / ZON, over de investering: “Ik beschouw het als een groot compliment dat Rinkelberg Capital zo’n vertrouwen heeft in onze aanpak dat zij nu voor de tweede maal investeren. Deze kapitaalinjectie stelt ons in staat om sneller door te groeien en met innovaties te komen die tot nu toe in de markt nog lastig blijken. Wij laten al drie jaar aan Nederlandse bouwers en consumenten zien dat het niet ingewikkeld en duur hoeft te zijn om te investeren in duurzame oplossingen als warmtepompen. We kijken er dan ook enorm naar uit om dit nu naar de rest van Europa te brengen.”

Share Button