De Rabo Groen Bank bestaat 25 jaar!

Bron
Rabobank

In 1995 startte Rabobank met haar groene activiteiten. Nu, 25 jaar later, is via de Rabo Groen Bank meer dan 8 miljard aan groenleningen verstrekt! Heb jij ook verduurzamingsplannen? Misschien is de Rabo Groen Lening een interessante optie voor jou. Dat is een zakelijke lening voor duurzame projecten of innovaties en heeft een gunstige rente vanwege de zogenaamde groenkorting.

Dé grootste groenbank van Nederland

Rabo Groen Bank is één van de eerste banken die met groenleningen begon en dé grootste groenbank van Nederland. Met een groenlening worden duurzame projecten gefinancierd en ingezet op verduurzaming van Nederland in de breedste zin van het woord. Dit heeft niet alleen een duidelijke link met het klimaatprogramma van de Rabobank, maar ook met onze ambitie om huisbankier van de energietransitie te zijn.

Maar, hoe werkt het dan precies?

De groenleningen die we verstrekken zijn gebaseerd op een groenverklaring van de overheid. De overheid geeft op een duurzaam project een groenverklaring af en hierdoor is het mogelijk om als Rabo Groen Bank een gunstig tarief te bieden. Dit gunstige tarief wordt mogelijk gemaakt dankzij onze groenspaarders. Dit zijn particuliere klanten die een fiscaal voordeel krijgen door specifiek te kiezen voor groen sparen. Met het spaargeld worden projecten mogelijk gemaakt met een rentekorting op de lening (‘groenkorting’).

Hieronder zie je hoe dit proces werkt en kijken we terug op 25 jaar Rabo Groen Bank. Daarnaast laten we een aantal ondernemers aan het woord over hun duurzame projecten en ervaringen met de Rabo Groen Lening. Ook is inzichtelijk gemaakt hoeveel er is uitgezet in de verschillende categorieën die de overheid hanteert: van zonne-energie tot biologische landbouw tot duurzame gebouwen!

Infographic

Share Button