Investeer via crowdfunding in Zonnepark Bomhofsplas Zwolle

Jaarlijks geven de inwoners van Zwolle 125 miljoen euro uit aan energie. Daarvan gaat een groot deel naar buitenlandse energiebedrijven. Dat moet anders. Als het aan Coöperatie Blauwvinger Energie ligt, gaat regio Zwolle duurzame energie lokaal opwekken en verbruiken. Zonnepark Bomhofsplas beslaat circa 18 hectare en is daarmee het grootste drijvende zonnepark in Europa. Het park levert groene stroom voor ruim 7200 huishoudens. U krijgt nu de kans om te participeren in het Zonnepark, zodat zowel de groene stroom als het financieel rendement bij burgers terechtkomen.

Coöperatie Blauwvinger Energie, wil € 2,25 miljoen financiering ophalen met behulp van crowdfunding. Hiermee wordt een deel van de aankoopsom van het zonnepark gefinancierd, maar een stuk belangrijker: zo betrekt Blauwvinger Energie burgers bij het project.

Investeer in Nederlandse zonne-energie door een lening te verstekken tegen 3,8% (netto) rente met een looptijd van 14,5 jaar en draag bij aan de opwek van lokale groene stroom.

Share Button