Succesvolle uitgifte Cofinimmo van duurzame benchmarkobligatie van 500 miljoen EUR

Bron
Cofinimmo

Cofinimmo kondigde gisteren aan dat zij haar eerste publieke duurzame benchmarkobligatie met succes heeft uitgegeven voor een totaal nominaal bedrag van 500 miljoen EUR, met betaling van een coupon van 0,875%/jaar en een vervaldatum op 02.12.2030. De markt heeft de uitgifte van Cofinimmo goed onthaald. De vraag overschreed zes maal het volume van de uitgifte.

De opbrengsten van deze uitgifte zullen aangewend worden om activa te (her)financieren overeenkomstig het duurzame financieringskader van Cofinimmo van mei 2020. De geselecteerde activa zullen in het jaarlijks financieel verslag toegelicht worden, samen met de overige duurzame financieringsacties van de groep.

De nieuwe uitgifte zal op de Luxemburgse beurs noteren. De afwikkeling en toelating tot verhandeling van de obligaties is gepland voor 02.12.2020.

Het syndicaat van de banken voor deze transactie is samengesteld uit:

  • Globale coördinatoren en actieve bookrunners: ABN AMRO; BNP Paribas;
  • Actieve bookrunners: Goldman Sachs International; J.P. Morgan Securities;
  • Passieve bookrunners: Bank Degroof Petercam; Belfius Bank; ING Belgium Brussels Branch; KBC Bank, SMBC Nikko Capital Markets.

Jean-Pierre Hanin, CEO van Cofinimmo: “Met deze eerste duurzame benchmarkobligatie van 500 miljoen EUR verstevigt Cofinimmo verder haar balans. Deze belangrijke internationale publieke transactie met institutionele investeerders versterkt de reputatie van Cofinimmo op de internationale kapitaalmarkt. We zijn verheugd met het succes van deze transactie die de uitvoering van onze duurzaamheidsstrategie bevordert.

Share Button