BlackRock-beleggers versnellen ESG-integratie

Bron
BlackRock

Ondanks de extra uitdagingen die 2020 met zich meebracht, houden beleggers vast aan duurzaam beleggen. Ze willen het percentage duurzame producten in hun portefeuille over de komende vijf jaar zelfs verdubbelen. 20% van de beleggers zegt bovendien dat ze door de coronacrisis meer aandacht schenken aan ESG-beleggen. Dat blijkt uit het Global Client Sustainable Investing Survey van BlackRock. Aan het onderzoek deden 425 beleggers uit 27 landen, waaronder Nederland, mee.

88% van de respondenten stelt dat het beheersen van klimaatrisico’s een topprioriteit is bij de allocatie van kapitaal. 75% integreert (of staat open voor het meenemen van) ESG-risico’s in hun beleggingsstrategie. EMEA loopt nog steeds voorop; in deze regio wordt als voornaamste reden om duurzaam te beleggen gegeven, dat het “het juiste is om te doen”. 37% gaf aan vooral risico’s te willen verkleinen. Naast klimaatrisico’s zeggen steeds meer beleggers te kijken naar de maatschappelijke impact van hun beleggingsactiviteiten.

BlackRock zelf heeft inmiddels haar eerder gestelde doel gehaald: 100% van de ongeveer 5600 actieve en adviserende BlackRock-strategieën – goed voor circa 2700 miljard dollar aan beheerd vermogen – is ESG-geïntegreerd.

Veel beleggers geven ook aan dat ze niet genoeg instrumenten van goede kwaliteit omhanden hebben om te meten hoe duurzaam hun (potentiële) beleggingen en portefeuilles daadwerkelijk zijn. BlackRock heeft van de week Aladdin Climate gelanceerd. Deze toevoeging aan het grootste platform voor risicobeheer ter wereld maakt voor beleggers inzichtelijk in welke mate hun portefeuilles en/of (potentiële) beleggingen bestand zijn tegen fysieke klimaatrisico’s en of ze wel (genoeg) meebewegen met een wereld die vrij snel richting CO2-neutraal verschuift.

Share Button