Duurzame hypotheken voor je bedrijfspand

Zekerheid en vooruit kijken zijn essentiële onderdelen in verantwoord ondernemen. Zeker vandaag de dag is investeren in de toekomst belangrijker dan ooit. Er voor kiezen om het huren van een pand om te zetten naar investeren in het pand, kan daarbij een belangrijke stap zijn. 

Huisvesting is vaak één van de grotere kostenposten van je onderneming en daarmee een post waarmee je de kosten snel terug kunt brengen. En dat zorgt dan weer voor rust. 

Vastgoedfinanciering

Een zakelijke hypotheek regelen vraagt alleen wel om een andere aanpak dan bij een privé hypotheek. Bij een vastgoedfinanciering is het bijvoorbeeld belangrijk of je zelf helemaal of gedeeltelijk gebruik gaat maken van het pand of dat je het pand gaat verhuren. Hierbij kan het gaan om winkelpanden maar ook horecagelegenheden of kantoren. 

Binnen zakelijke hypotheken zijn er hiervoor meerdere vormen van financiering. Zo is een bedrijfshypotheek geschikt als je het pand voor je eigen onderneming wil gebruiken. Kies je voor een beleggingspand dat je wil gaan verhuren, dan worden er andere voorwaarden gesteld. Een zogenoemde verhuurhypotheek of investeringshypotheek wordt gebruikt om onroerend goed te kopen als investering, zonder eigen gebruik als einddoel. 

Duurzaam beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed is een minder risicovolle manier van investeren doordat vastgoed altijd een vorm van waarde behoudt en je minder risico loopt bij daling van de beurs. Met een beleggingspand wordt je vermogen dus meer verspreid. Daarnaast profiteer je bij beleggen in een pand van de eventuele meerwaarde op de lange termijn. En uiteraard, ook van de huuropbrengsten op korte termijn. Bij een hypotheek bedrijfspand kan daarnaast duurzaamheid ook een rol spelen. 

Duurzaam beleggen (ook wel maatschappelijk verantwoord beleggen genoemd) is een manier van beleggen waarbij de financierder niet alleen kijkt naar het risico en rendement maar ook de gevolgen voor mens en milieu meeneemt. De effecten op de maatschappij en leefomgeving zijn hierbij uitgangspunten. Kies je voor een financierder die duurzaamheid belangrijk vindt, is de kans groot dat deze financierder verder kijkt dan alleen de opbrengsten wat over het algemeen ook  zorgt voor een prettigere samenwerking. 

Zo komt een vastgoedfinanciering tot stand

Om een vastgoedfinanciering te regelen, worden een aantal stappen doorlopen. Daarbij is het belangrijk om te weten wat de hoogte van de financiering moet zijn en welk einddoel het pand heeft dat gefinancierd dient te worden. Hierna wordt een onderzoek gestart naar de mogelijkheden. Daarbij zal het risico vast gesteld worden en de rentevergoeding die voor de financiering betaald moet worden. Hierna kan een financiering bij de investeerder ingediend worden. Accepteert de investeerder de aanvraag, wordt het acceptatieformulier ondertekent en kan de overeenkomst naar de notaris waarmee de financiering geregeld is. Hierdoor neemt het proces van de vastgoedfinanciering maximaal een paar weken in beslag.

 

Share Button