Nederlandse particuliere beleggers kunnen nu ook profiteren van het financiële rendement van zonneparken

Het Solar Rooftop Fund zorgt ervoor dat Nederlandse beleggers op eenvoudige wijze kunnen profiteren van het rendement dat investeren in zonneparken oplevert. In het kader van de Energietransitie stimuleert de overheid de aanleg van zonneparken met miljardensubsidies. Een regelmatig terugkerend punt van kritiek is dat dat de miljarden subsidies die hiermee gemoeid zijn voor een belangrijk deel wegvloeien naar grote buitenlandse investeerders. Vanaf nu kunnen Nederlandse beleggers door te participeren in het Solar Rooftop Fund deelnemen in de ontwikkeling en exploitatie van zonneparken.

Het Solar Rooftop Fund streeft niet alleen naar een goed financieel rendement voor haar participanten, maar gaat ook maximaal voor duurzaamheid. Directeur en fondsbeheerder Albert van der Luyt licht toe: “Het Fonds legt zonneparken aan op grote bedrijfsdaken. Zonnedaken kunnen snel worden gerealiseerd. Bovendien zijn er geen nadelen aan verbonden zoals het gebruik van landbouwgrond, landschaps- en horizonvervuiling of schade aan flora en fauna.”

Het Solar Rooftop Fund heeft al meerdere projecten met solar installaties gerealiseerd, klik hier voor meer informatie over hun projecten.

Share Button