Crowdfundactie! Duurzaam én smaakvol koken met de nieuwe MAKUS Marble

Bron
MAKUS

MAKUS, ASN Wereldprijs winnaar 2018, komt met een nieuw model inductiekookplaat, namelijk de MAKUS Marble. Dat is een inductieplaat met een marmer look. MAKUS heeft haar nieuwe Marble gelanceerd via het crowdfundingplatform Kickstarter, waar kopers tot 7 februari kunnen profiteren van een mooie korting.

MAKUS geeft letterlijk en figuurlijk kleur aan de energietransitie.

Waarom zijn inductiekookplaten eigenlijk altijd glimmend zwart? Meer dan 70% van alle Nederlanders kookt nog op aardgas. MAKUS helpt Nederland in stijl van het aardgas af. In lijn met deze ambitie heeft MAKUS reeds twee modellen op de markt gezet, de Simply Pink! en de Honeycomb. “Het mooie Honeycomb design van MAKUS heeft me verleid de overstap naar inductiekoken te maken”, aldus Hans, een van de eerste klanten van MAKUS. De MAKUS Marble is een langverwachte aanvulling op het assortiment. Er is voor deze marmer look gekozen vanwege de prachtige natuursteen look en omdat marmer van alle tijden is.

Milieu-impact minimaliseren

Naast het versnellen van de energietransitie is MAKUS zich bewust van haar milieu-impact en probeert deze de waar mogelijk te verkleinen. De bovenste laag van de inductieplaat is gemaakt van keramisch glas, niet van echt marmer. De leverancier van het keramische glas is SCHOTT CERAN®. Zij hebben de German Sustainability Award gewonnen door als eerste en enige bedrijf keramisch glas te produceren zonder zware metalen. Bovendien hebben ze als doel in 2030 klimaatneutraal te produceren. Ook is MAKUS in haar dagelijkse reilen en zeilen bezig met het zoveel mogelijk minimaliseren van haar milieu-impact. Zo zit er nu nog piepschuim in de verpakking, maar daar willen ze zo snel mogelijk vanaf. Momenteel wordt een verpakking getest die helemaal uit karton bestaat. Mochten klanten, om welke reden dan ook, afscheid willen nemen van hun MAKUS, dan koopt MAKUS ze terug conform marktwaarde. Geretourneerde platen worden opgeknapt en weer ten verkoop aangeboden.

Schoonheid en kwaliteit in één inductieplaat

De producten van MAKUS worden in Duitsland gemaakt. Het keramische glas komt van het gerenommeerde en duurzame SCHOTT CERAN®. Tijdens het ontwerpen van de inductieplaat is gebruiksgemak een belangrijk uitgangspunt geweest. Zo bevindt de print van de inductieplaten zich onder het keramische glas, waardoor deze niet beschadigt. Daarbij heeft de inductieplaat vier warmtezones verdeeld over de plaat, in grootte variërend. Twee van de vier kunnen aan elkaar gekoppeld worden tot een grote flexzone. Handig bij gebruik van bijvoorbeeld een grote grillplaat.

Crowdfunding als marktvalidatie

Steeds meer mensen verkiezen een inductieplaat boven een gasfornuis. Koken op inductie wordt steeds gebruiksvriendelijker, en consumenten worden zich bewuster van hun energieverbruik. De keuze om over te stappen naar een inductieplaat kan vergemakkelijkt worden door mooie designs, zoals die van MAKUS. Echter is de markt nog te fragiel voor een grootse investering, waardoor het jonge bedrijf ervoor heeft gekozen om haar nieuwe ontwerp te lanceren via een crowdfundingcampagne. Als er voldoende Marble inductieplaten worden verkocht, kan de productie worden gestart. De MAKUS Marble zal dan in meerdere keukens de smaakmaker zijn. De Kickstartercampagne, waarbij kopers de MAKUS Marble met een mooie korting kunnen aanschaffen, loopt tot 7 februari 2021.

Share Button