Duurzame fondsen ASN en Robeco genomineerd voor Morningstar Awards Nederland 2021

Morningstar heeft de finalisten bekend gemaakt voor de Morningstar Awards Nederland van 2021. Ieder jaar gaat Morningstar op zoek naar fondsen en fondshuizen die excelleerden binnen hun categorie. Fondsen die niet alleen het afgelopen jaar een sterke prestatie hebben geleverd, maar ook over de afgelopen vijf jaar overtuigende cijfers kunnen overleggen. Uiteraard wordt hierbij niet alleen gekeken naar rendement, maar ook naar het genomen risico. Het ASN Duurzaam Mixfonds is een van drie finalisten in de categorie Mixfondsen. Het Robeco Sustainable Global Stars Equities is finalist in de categorie ‘Aandelen wereldwijd’.

De Morningstar Awards zijn onderverdeeld in twee groepen. De eerste groep behelst de Morningstar categorie-awards, waar de best presterende fondsen en ETF’s binnen vijf categorieën beloond worden, te weten Aandelen Nederland, Aandelen Europa, Aandelen Wereldwijd, Euro-Obligaties en Allocatiefondsen.

Op dinsdag 23 maart worden de winnaars bekend gemaakt in de aandelen categorieën, op woensdag 24 maart de winnaars zijn in de categorieën Euro-Obligaties en Allocatiefondsen, gevolgd door de publicatie van de winnaars van de fondshuis-awards op donderdag 25 maart.

Share Button