Syntrus Achmea vergroent hypothekenportefeuille met financiële bijdrage aan woningeigenaren

Syntrus Achmea Real Estate & Finance gaat de portefeuille van het PVF Particuliere Hypothekenfonds, het oudste en grootste hypothekenfonds van Nederland, verder vergroenen. Woningeigenaren met een Syntrus Achmea Hypotheek krijgen een bijdrage van 250 euro als zij investeren in zonnepanelen of isolatiemaatregelen.

Syntrus Achmea voert de actie ‘Duurzamer Wonen met Syntrus Achmea’ uit namens de vijftig pensioenfondsen en andere institutionele beleggers, die participeren in het hypothekenfonds. De verwachting is dat 500 tot 1.000 huizenbezitters gebruik zullen maken van het aanbod.

“We weten uit onderzoek dat veel eigenaren verduurzamingsmaatregelen overwegen, maar soms net dat zetje in de rug nodig hebben. Ze weten vaak niet goed waar ze moeten beginnen”, zegt Renske van der Kaaden, senior manager Product Management bij Syntrus Achmea. “Om die reden werken we samen met de dienst Duurzaam Woongemak van Centraal Beheer. Zij kunnen de klant van begin tot het eind begeleiden.”

In tegenstelling tot acties die alleen eigenaren van al duurzame woningen een financiële prikkel geven, richt Syntrus Achmea zich bewust op alle woningen in de portefeuille. “De winst op het gebied van energieverbruik en wooncomfort is enorm als een woning van energielabel G naar C gaat.”, zegt Van der Kaaden. “ En daar gaat het om. Als 1.000 eigenaren zonnepanelen plaatsen, scheelt dat circa 800 ton CO2. Dat is net zoveel als 3.000 bomen in een jaar opnemen aan CO2.”

De participanten in het hypothekenfonds leveren met hun financiële steun een bijdrage aan een duurzame, aantrekkelijke leefomgeving. Tegelijkertijd zorgen de verduurzamingsmaatregelen voor een hogere waarde van de hypotheekportefeuille, waardoor het rendements-risicoprofiel van de portefeuille verbetert. Van der Kaaden: “Het is win-win-win. Voor de participant in het fonds, voor de eigenaar van de woning en voor het klimaat.”

Share Button