Invesco lanceert ETF dat uitsluitend belegt in toonaangevende zonne-energiebedrijven

Bron
Invesco

Invesco lanceert vandaag een ETF dat uitsluitend belegt in bedrijven die toonaangevend zijn op het gebied van zonne-energietechnologie. Het Invesco Solar Energy UCITS ETF zal dezelfde index volgen als de Amerikaanse Invesco Solar ETF, die geldt als de langst bestaande en grootste zonne-energie ETF ter wereld, met een beheerd vermogen van $ 3,35 miljard.

De Invesco Solar Energy UCITS ETF valt onder artikel 8 van de SFDR-verordening en volgt de MAC Global Solar Energy Index, die werd ontwikkeld door vooraanstaande deskundigen uit de zonne-energiesector en nu wordt beheerd en berekend door S&P Dow Jones Indices.

De MAC Global Solar Energy Index bestaat uit diverse bedrijven die actief zijn in de zonne-energiesector, waaronder bedrijven die onderdelen of grondstoffen voor zonne-energieapparatuur produceren, ondernemingen die zich bezighouden met de installatie of infrastructuur voor het leveren van zonne-energie en bedrijven die zonne-energie op de markt brengen.

Chris Mellor, hoofd van EMEA ETF Equity en Commodity Product Management bij Invesco: “Door deze index te volgen belegt deze nieuwe ETF binnen de hele zonne-energiebedrijfsketen. De nadruk ligt echter op bedrijven die het merendeel van hun inkomsten haalt uit zonne-energie gerelateerde activiteiten. Bedrijven die hun inkomsten puur uit zonne-energieactiviteiten halen krijgen een groter gewicht, terwijl bedrijven die minder dan een derde van hun totale omzet uit zonne-energie halen en/of maar enige omzet uit fossiele brandstoffen genereren, volledig worden geschrapt. De beursfondsen moeten ook voldoen aan strikte grenswaarden wat betreft liquiditeit, verhandelbaarheid en behoorlijk bestuur.”

Eerder dit jaar lanceerde Invesco de Invesco Global Clean Energy UCITS ETF. Invesco wil met de op schone energie gerichte ETF’s haar aanbod aan verantwoorde en duurzame oplossingen voor beleggers vergroten. De huidige reeks van 15 ESG-gerichte UCITS ETF’s vertegenwoordigt een beheerd vermogen van ongeveer $ 3 miljard.

Share Button