PDENH participeert in 30MHz: dataplatform voor een duurzamere tuinbouw

Partner

Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) investeert in 30MHz: een Amsterdamse scale-up, die zich richt op verduurzaming van de tuinbouw. In een tweede investeringsronde haalde ze 6,5 miljoen euro op.

Het dataplatform 30MHz geeft telers, boeren en tuinders over de hele wereld inzicht in de klimatologische omstandigheden van hun gewassen. Dat doet ze door interactief een grote verscheidenheid aan informatie te analyseren uit verschillende databronnen, zoals klimaatcomputers, sensoren en handmatige invoer. Deze data maakt ze inzichtelijk voor boeren, telers, adviseurs, distributeurs en onderzoekers. Door daarnaast deze groepen via het platform met elkaar te verbinden, draagt 30MHz bij aan de effectievere, efficiëntere en daardoor duurzamere teelt van groenten, planten en zaden.

Verder uitbouwen

Naast PDENH participeren Rubio Impact Ventures, het Rabo Food & Agri Innovation Fund, SHIFT Invest II en het Goeie Grutten Impactfonds. 30MHz gaat de investering inzetten voor verdere groei van het bedrijf, om technologische ontwikkelingen te versnellen en om haar rol als verbinder verder uit te bouwen.

Dubbele impact

Bart Blokhuis, fondsdirecteur van Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland: ‘PDENH is zeer verheugd met 30MHz als additie aan haar portfolio. Met sterk management en een unieke en schaalbare propositie staat 30MHz klaar om grote commerciële impact te maken. Minstens zo belangrijk: ze maakt impact op het gebied van duurzaamheid in de agri-foodsector door zoveel mogelijk data en inzichten bij klanten te ontsluiten.’

Share Button