Nederlandse maker van algenolie-producten haalt 1,2 miljoen op voor visvrije toekomst

Partner

Het Nederlandse Wellness Innovations BV heeft via investeringsplatform DuurzaamInvesteren.nleen kapitaalinjectie van 1,2 miljoen euro opgehaald. Het R&D-bedrijf uit Almere brengt verschillende producten, gemaakt uit algenolie, op de markt onder de merknamen Testa Omega-3 en Daily Supplements. Wellness Innovations zet de investering in om het portfolio te verbreden en de groei van de twee merken te versnellen. Op deze manier is het bedrijf in staat de missie – voor 2035 alle onnodige visvangst voorkomen – kracht bij te zetten. Voor omega-3 is het namelijk niet nodig om vissen te vangen, omega-3 komt immers uit algen.

Martin de Vries, mede-eigenaar Wellness Innovations: “We zijn al goed op weg in deze missie. In Nederland en België zijn wemarktleider en in Duitsland, Frankrijk en de UK groeien we flink. In de totale omega-3-markt is het aandeel algenolie echter nog maar zo’n 5%, we hebben dus nog een lange weg te gaan om ons doel te realiseren. Groei is daarom noodzakelijk en daarvoor ondernemen stappen naar de andere continenten. Daarnaast verbreden we ons portfolio.”

Onder het merk Testa is onlangs een vegan alternatief voor krillolie gelanceerd, onder de naam Vrill Omega-3. Daarnaast is het bedrijf bezig de ontwikkeling van plantaardige alternatieven voor vis in het algemeen. Het eten van het dier is in principe onnodig als de nutriënten uit vis ook uit plantaardig bron te verkrijgen zijn. Dit geldt ook voor verzorgingsproducten.

Crowdfunding

Binnen drie weken is het streefbedrag ingevuld via investeringsplatform DuurzaamInvesteren.nl. Geïnteresseerden is een obligatielening aangeboden van minimaal duizend euro voor 5 jaar, met een rendement van 5 procent.

Enrique Aparicio Torres, CEO van DuurzaamInvesteren.nl zegt: “Via DuurzaamInvesteren.nl kunnen bedrijven voor projecten en groei hun aanbod aanbieden bij particuliere investeerders. Voor de DuurzaamInvesteerders waren de veganistische omega-3 voedingssupplementen van algen iets heel nieuws. We vinden het mooi om te zien dat ook dit soort innovaties worden omarmd door investeerders en dat daarmee de ontwikkeling naar een duurzame toekomst ook op dit vlak versnelt.”

Share Button