WATT Mobility haalt € 1,5 miljoen groeigeld op News

Het Nederlandse urban e-bike merk WATT heeft € 1,5 miljoen groeigeld opgehaald bij Bloomit Ventures. In slechts 4 jaar tijd wist WATT zich te vestigen tussen de trendy stadsfietsmerken. De betaalbare e-bikes hebben een onderscheidend minimalistisch design en zijn inmiddels verkrijgbaar in 10 Europese landen bij 170 resellers. Bloomit Ventures gaat WATT ondersteunen om slimmer en sneller te groeien in Europa.

Fixie-style

WATT Mobility is opgericht in 2017 door Frans Nomden en Marc Jacobs om betaalbare Fixie-style e-bikes te ontwikkelen voor een breed stedelijk publiek. Dankzij de focus op lifestyle, design en betaalbaarheid, wordt de WATT e-bike steeds populairder in Europese steden. De verschillende single speed modellen onderscheiden zich door een minimalistisch design die de stadsfietsen visueel aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm maakt.

Prijswinnende lichtgewichten

De meeste e-bikes zijn vrij zwaar, terwijl WATT e-bikes opmerkelijk licht zijn. Dit is te danken aan de aluminium frames, lichtgewicht accessoires, geïntegreerde kleine accu en slanke banden. Hierdoor fiets je makkelijker door de stad met een actieradius van 40 tot 70 km. Een ander voordeel is dat ze beter hanteerbaar zijn in het stadsverkeer en eenvoudig op te tillen. De focus op betaalbare minimalistische e-bikes heeft al meerdere awards opgeleverd.

Snelgroeiend segment

Door het strakke design, de achterwielmotor en de verscholen accu in het frame, zijn de WATT modellen nauwelijks herkenbaar als elektrische fiets. Samen met andere niet-elektrisch ogende lifestyle e-bikes vormt WATT dan ook een nieuw fietssegment in steden. In tegenstelling tot WATT verkopen de koplopers in dit segment alleen online (D2C). Voor Europese resellers in steden biedt dit een uitgelezen kans om hard te groeien met WATT.

Schaalbaar bedrijfsmodel

Vanaf het prilste begin koos WATT voor een omnichannel aanpak. Daarbij wordt online verkoop (D2C) gecombineerd met fysieke reseller-stores. Dankzij deze aanpak kan WATT snel groeien in Europa en haar klanten lokaal een solide aftersales service bieden via het groeiend aantal reseller-stores. De bekende valkuil van snelle groei ten koste van service en support wordt zo vermeden.

Ambitie

WATT Mobility is momenteel actief in 10 landen met 170 resellers. Het doel is om dit aantal uit te breiden naar 300+ resellers in 2023. Komende jaren wordt de supply chain geoptimaliseerd en zullen de productkwaliteit en het assortiment verder worden verbeterd. WATT heeft de ambitie om uit te groeien tot het leidende urban e-bike brand in Europa.

Watt & Bloomit Ventures

Bloomit gaat de komende periode samenwerken met WATT om gezamenlijk de business- en marketingstrategie, productontwikkeling, operations, finance en funding te optimaliseren. Samen zijn we in staat om de transitie naar duurzame stedelijke mobiliteit te versnellen, nodig om in de nabije toekomst schonere en beter bereikbare steden te creëren.

Share Button