Vrouwen openen vaker een duurzame bankrekening dan mannen

Vrouwen openen vaker een duurzame bankrekening dan mannen. Dat blijkt uit data van bankenvergelijking.nl. Volgens de vergelijkingssite openen vrouwen 20% vaker een duurzame bankrekening.

Steeds meer mensen openen een duurzame bankrekening. Opvallend is dat vrouwen dit vaker doen dan mannen. De verhouding man/vrouw is bij het openen van een duurzame bankrekening 8/10 terwijl dit bij een normale bankrekening 14/10 is. Gemiddeld openen vrouwen dus 20% vaker een duurzame betaalrekening dan mannen, terwijl mannen 40% vaker een gewone bankrekening openen dan vrouwen.

Thema

Dirk Folkerts, directeur van bankenvergelijking.nl, legt uit: “Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema. Men let op duurzaamheid in de supermarkt, op het gebied van mobiliteit en dus ook wanneer het op financiën aankomt. Dat zien we ook terug in onze data, waaruit blijkt dat duurzaam bankieren steeds populairder wordt.”

Opties

Uit data van de vergelijkingssite blijkt dat Triodos Internet Betaalrekening, ASN Bank, Bunq Easy Green, Knab Plus en SNS Basis de populairste duurzame betaalrekeningen zijn. Deze betaalrekeningen zijn de beste keuzes als je wilt dat je bank oog heeft voor bijvoorbeeld mensenrechten, dierenwelzijn, energietransitie, verminderde CO₂-uitstoot of hulp aan kinderen in arme landen.

De banken van de Volksbank (waaronder ASN Bank en SNS) willen volledig klimaatneutraal zijn in 2030. Dat betekent dat jouw geld net zoveel duurzame energie opbrengt als energieverbruik veroorzaakt.

Onlinebank Knab heeft geen specifiek duurzaamheidsbeleid, maar biedt je de mogelijkheid om goede doelen te steunen.

Wat is een duurzame bankrekening?

Je merkt er niets van, maar het geld op je bankrekening wordt uitgeleend aan bedrijven wereldwijd. Banken hebben daardoor een enorme impact op onze leefomgeving.

Veel consumenten willen tegenwoordig weten waar hun centen nu precies voor worden aangewend. En ook steeds meer klanten willen dat dit verantwoord gebeurt en dat hun saldo niet bijdraagt aan slechte toestanden. Denk hierbij aan klimaatverandering, dierenleed, kinderarbeid, productie van gevaarlijke producten, een corrupt regime of overdreven bonussen van bankmanagers.

Niet alle banken letten hier even goed op. Sommige banken daarentegen willen juist actief bijdragen aan een betere wereld.

Share Button