Deelvervoer platform Figo Mobility haalt Shamrock Ventures aan boord voor internationale uitrol

Shamrock Ventures is een nieuw vroege fase fonds waarin o.a. oprichters van BUX, NewMotion, Media Distillery en Elastic samen in purpose-driven tech start-ups investeren. De eerste investering van Shamrock Ventures in 2022 is in duurzame mobiliteit startup Figo Mobility.

Duurzame mobiliteit

Figo biedt toegang tot de beste mobiliteitsdiensten via één platform. Niet meer schakelen tussen losse applicaties, maar alles te vinden en boeken via Figo. Wel zo gemakkelijk voor de medewerker en werkgever die graag gebruik wil maken van flexibele mobiliteit. De medewerker krijgt zo via één app beschikking tot een landelijk netwerk van (elektrische) auto’s en scooters van verschillende aanbieders. De individuele aanbieders van deelvervoer profiteren van een nieuwe groep zakelijke gebruikers, die ze anders niet konden bedienen. Figo is zakelijke mobiliteit, zonder gedoe. De werkgever profiteert van een landelijk en gecombineerd aanbod voor de werknemer, waarbij de traditionele lease- of poolauto overbodig wordt gemaakt.

Internationalisering

De investering zal worden gebruikt om het aanbod van internationale deelvervoerders versneld te laten groeien en het sales team in nieuwe markten te versterken. In deze groei ambities komt de ervaring van het Shamrock team op een uitstekend moment.

Grootste aanbieder van Nederland

De groei zit er stevig in bij Figo en maakte onlangs nog bekend de grootste aanbieder te zijn in de Nederlandse markt. Hierin is de groei mede versterkt door de uitbreiding van partner MyWheels. Deze voorsprong zal zich deze maand verder uitbreiden met de toetreding van opnieuw een deelscooter aanbieder. Klanten van Figo waaronder YoungCapital, Meltwater en Booking.com zullen direct profiteren van het groeiende (internationale) aanbod.

Shamrock Venture

Tommy Hurley, managing partner van Shamrock Ventures, stelt: “We zien in Figo een duurzame mobiliteitsoplossing doordat de overcapaciteit van duurzame deelvervoerders zakelijk wordt ingezet, waardoor werkgevers en werknemers versneld van bezit naar gebruik gaan. Wij kijken er naar uit om Figo’s team te helpen met de operationele en technische ervaring van de betrokken tech ondernemers bij Shamrock.

Share Button