Duurzaam crowdfundingplatform GreenFund Holland neemt activiteiten Stichting Greencrowd over.

De noodzaak voor bedrijven en ondernemers om duurzame stappen te maken is groter dan ooit. Zowel GreenFund Holland als Stichting Greencrowd zagen jaren geleden de mogelijkheid om hier via crowdfunding een versnelling in aan te brengen. Na bijna 10 jaar is het bestuur van Stichting Greencrowd op zoek gegaan naar een partij die het platform met nieuwe energie kan voortzetten. GreenFund Holland neemt de activiteiten van Greencrowd per heden over. Met de overname wordt het aantal investeerders voor GreenFund Holland meer dan verdrievoudigd. Het platform verwacht daarnaast een forse groei in het aanbod van duurzame projecten in 2022 en daarna.

Oprichter en bestuurder Jaco Leijdekker is het crowdfundingplatform GreenFund Holland in 2016 gestart. Hij heeft de overtuiging dat we met elkaar stappen kunnen maken om de aarde leefbaar te houden voor toekomstige generaties.

‘Je ziet elke dag voorbeelden genoeg waaruit blijkt dat we nu moeten handelen in het belang van onze kinderen.’  Door duurzame projecten aan te bieden tegen een aantrekkelijke rente biedt hij investeerders een beter alternatief dan de reguliere banken. Uniek aan GreenFund Holland is de reservering van een garantiekapitaal: mocht een project niet in staat zijn de lening terug te betalen dan vangt GreenFund Holland dat als eerste op.

Het voormalig bestuur van Greencrowd is blij dat GreenFund Holland de activiteiten van Stichting Greencrowd doorzet. ‘We hebben in GreenFund Holland een goede duurzame match gevonden. Zowel de crowdfunders als lenende partijen zijn in goede handen. Met Stichting Greencrowd hebben we veel duurzame energieprojecten kunnen financieren. Wij zijn trots op alle behaalde resultaten en dankbaar voor het vertrouwen en de fijne samenwerking met alle betrokkenen.’ Aldus Gerhard van de Lagemaat en Jan Willem Zwang voormalig bestuurders van Stichting Greencrowd.

De investeerders van Greencrowd zullen weinig merken van de overgang. Mochten ze investeren in nieuwe projecten bij GreenFund Holland dan krijgen ze te maken met de aantrekkelijke voorwaarden van de nieuwe crowdfundingcampagnes.

Share Button