Duurzaam Beleggen Academy lanceert nieuwe opleiding over duurzaam sparen en beleggen in Vlaanderen

Iedereen kan duurzaam beleggen. Dat is de overtuiging bij de Duurzaam Beleggen Academy, die daarom een volledig vernieuwde website en e-learningplatform krijgt. Initiatiefnemers zijn Siem de Ruijter, docent duurzaam beleggen aan UCLL, en journalist Jasper Vekeman, hoofdredacteur van het VFB-magazine Gids voor de Beste Belegger.

“We zijn in 2020 gestart met een e-learning die vooral gericht was op studenten. Maar sindsdien kregen we veel vragen van mensen die ook de opleiding willen volgen. Aan die vraag kunnen we nu beantwoorden met een veel mooier en gebruiksvriendelijker platform en een uitgebreidere e-learning”, aldus De Ruijter.

“Met de Duurzaam Beleggen Academy willen we zoveel mogelijk mensen op weg zetten naar een duurzaam financieel leven. We geloven immers in een wereld waarin iedereen spaart en belegt met respect voor het milieu, de mens en de maatschappij”, vult Vekeman aan. 

Over de Duurzaam Beleggen Academy 

De Duurzaam Beleggen Academy verkoopt geen financiële producten, noch is ze verbonden aan een financiële instelling of een andere commerciële speler. Het enige doel is van de deelnemers de best mogelijke duurzame beleggers te maken. 

De opleiding legt de nadruk op informatie. Waar vind je die, hoe moet je ze kritisch beoordelen, en hoe kan je ze gebruiken om goede financiële beslissingen te nemen?  

“Met deze opleiding willen we je de nodige kennis bijbrengen, inzichten geven en handvaten aanreiken, zodat je zelf weloverwogen duurzame financiële beslissingen kan nemen”, stelt De Ruijter. 

“Wat is duurzaam beleggen voor jou? Hoe wil je duurzaam beleggen concreet aanpakken? Is financieel rendement belangrijker, even belangrijk of van ondergeschikt belang? We willen je wapenen, zodat je zelf die keuzes kan maken”, aldus Vekeman. 

Op de website van Duurzaam Beleggen Academy zullen artikels met tips en nieuwe inzichten over duurzaam beleggen verschijnen die voor iedereen toegankelijk zijn. En er zullen geregeld webinars en events rond duurzaam sparen en beleggen gepland staan.  

Voor elk type belegger 

De opleiding van Duurzaam Beleggen Academy is bedoeld voor elk type belegger: beginner of meer ervaren, of je je geld laat beheren of alles zelf doet.

“Heb je nog nooit belegd of is je ervaring eerder beperkt, in de e-learning krijg je de basis mee die je als startende belegger nodig hebt. Wat is pensioensparen? Wat is het verschil tussen de verschillende soorten beleggingsfondsen en hoe herken je een duurzaam fonds? Of wat is een aandeel precies? We leggen het allemaal haarfijn uit”, duidt Vekeman.

“Maar ook meer gevorderde beleggers vinden zeker hun gading. We leggen uit welke strategieën je kan toepassen, op welke details je moet letten, of hoe je de duurzaamheid van bedrijven kan beoordelen”, geeft De Ruijter aan. 

“De e-learning biedt voorts tientallen kaders met achtergrondinformatie en diepgravende analyses die je inzichten ongetwijfeld zullen uitdiepen. Dus beginner of jaren ervaring op de teller, de opleiding is geschikt voor elk niveau. Heb je achteraf nog vragen, zal je die steeds kunnen stellen in een live webinar.” 

De vernieuwde Duurzaam Beleggen Academy werd op 12 mei 2022 voorgesteld op “Towards sustainability in the financial sector”, een event van het Financieel Forum met de steun van de Nationale Bank. https://nbbevents.be/httpssustainability

Share Button