Impact van beleggingen bij ABN AMRO zichtbaar in internet bankieren en via app

Bron
ABN AMRO

Beleggende klanten van ABN AMRO kunnen vanaf vandaag in internet bankieren en via de app zien welke impact zij maken met hun beleggingen. Dit was al langer zichtbaar in de kwartaalrapportage die klanten ontvangen.

Vincent Triesschijn, hoofd ESG bij ABN AMRO: ‘Onze klanten willen naast inzicht in het financiële resultaat, ook inzicht in de duurzame impact die zij maken met hun vermogen. Mocht een klant naar aanleiding van het overzicht contact met ons op willen nemen over (verdere) verduurzaming van de portefeuille, gaan we graag met de klant in gesprek’.

ESG risicoscore

Klanten in vermogensbeheer en private banking klanten met beleggingsadvies kunnen zien hoe de impact van hun beleggingen zich concreet vertaalt aan de hand van de ESG-risicoscore (milieu, maatschappij en bestuur) van de beleggingsportefeuille. In de komende maanden worden daar de bijdrage aan het klimaatakkoord van Parijs, de CO2-uitstoot van de ondernemingen in de beleggingsportefeuille en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (Social Development Goals) aan toegevoegd. Ook wordt uitgelegd hoe de scores worden berekend. Voor de berekening maakt ABN AMRO gebruik van onafhankelijke externe bronnen.

Buiten Nederland

Voor klanten van ABN AMRO’s private bank in Duitsland, Bethmann Bank, is deze functie al langer beschikbaar. Later dit jaar kunnen ook klanten in Frankrijk en België hun impact digitaal inzien.

Share Button