Realiseer jouw zonnestroom project en investeer in de toekomst van jouw bedrijf

Met zonne-energie subsidie (SDE++) kan je de energiekosten verlagen, een positief financieel rendement behalen en bijdragen aan de lokale energietransitie. De uitdaging om meer duurzame energie op te wekken en rendement te behalen is de quote van Zoncoalitie.nl

Wie is Zoncoalitie.nl?

Zoncoalitie is het onafhankelijke platform voor advies en ontwikkeling van zonnestroomprojecten op commercieel en maatschappelijk vastgoed. Samen wil Zoncoalitie ervoor zorgen dat elk groot dak in Nederland gebruikt wordt voor het opwekken van zonne-energie. Zoncoalitie helpt vastgoedeigenaren en gemeenten om meer zonnestroom projecten te realiseren. 

Vereniging de Zoncoalitie is in 2016 geïnitieerd door Gemeente Amsterdam en Alliander, onder de vlag van Amsterdam Smart City. De vereniging heeft zich ten doel gesteld om de markt voor zonne-energie te stimuleren om zo bij te dragen aan een versnelling van de energie transitie. Op ‘arms length’ van de vereniging is in 2017 het projectbureau Zoncoalitie opgericht. Deze met het doel om vastgoedeigenaren op onafhankelijke wijze te informeren over de mogelijkheden en voordelen van zonnestroom.

Wie is de doelmarkt van Zoncoalitie.nl?

Grootzakelijke bedrijven, vastgoedfondsen en overheid in heel Nederland is de doelmarkt van Zoncoalitie.nl. Ze adviseren bij succesvolle realisatie van zonne-energieprojecten in geheel Nederland. Ze werken aan ruim 250 projecten voor 60 klanten om circa 80 MegaWatt aan zonne-projecten te realiseren. Klanten zijn oa. Sectie5, Cairn, Urban Industrial, Breevast, Artis, de Brandweer en Hotel Okura.

Tips voor zonne-energie op vastgoed van Zoncoalitie

Het belangrijkste is om de installatie van een zonnedak goed voor te bereiden. Draagkracht van het dak, is er een directe bestemming voor de opgewekte energie mogelijk, is het dak onderhoudsvrij en nog een aantal vragen zijn belangrijk om te stellen. Daarnaast zijn huurders ook vrij om eisen te stellen en een mening te geven en zijn er fiscale en juridische zaken die onderzocht moeten worden. 

Vraag ook een subsidie aan op eigen naam. De overheid zal de SD++ subsidie beschikbaar stellen waar je als vastgoedeigenaar aanspraak op kan maken voor de realisatie van een zonnestroom-installatie. Vastgoedbezitters kunnen het beste hun keuzevrijheid beschermen en het op eigen naam zetten. Dat is later alleen maar handiger. Zeker als op het moment van de aanvraag nog niet duidelijk is welke financiële of juridische structuur het beste is en met welke aanbieder het project zal worden gerealiseerd, dan is het belangrijk keuzevrijheid te hebben.

Na de oplevering van een zonneproject installatie is het van essentieel belang om het project te laten keuren door een onafhankelijk bedrijf om te weten of de zonneproject installatie conform de richtlijnen is ontworpen en aangesloten. Ook om bij een eventuele calamiteit een claim van de opstalverzekeraar te voorkomen. 

 

Share Button