Zo begin je met investeren in vastgoed!

De vastgoedmarkt biedt bijzonder gunstige investeringsmogelijkheden. Als je wilt starten met het beleggen in vastgoed, zul je echter al snel merken dat daar een hoop bij komt kijken. Een pand kopen om vervolgens te verhuren is zo simpel nog niet! In dit artikel lees je hoe je het beste kunt beginnen met investeren in vastgoed.

  1. Stel je doel(en) vast

Voordat je van start kunt gaan met investeren, dien voor jezelf te bepalen wat het doel van jouw investering is. Wil je investeren omdat je het geld simpelweg over hebt, zie je de investering als pensioenpotje of wil je er geld mee sparen voor de (klein)kinderen? Elk investeringsdoel vraagt om een andere aanpak.

  1. Leer de vastgoedmarkt kennen

Om het meeste profijt uit een beleggingspand te kunnen halen, dien je je zorgvuldig te verdiepen in de vastgoedmarkt. Zorg dat je op de hoogte bent van de stand van zaken op de vastgoedmarkt, in welke woningprijscategorie jij geïnteresseerd bent, met welke bijkomende kosten je te maken zult krijgen en hoe jouw doelgroep zich op de vastgoedmarkt gedraagt.

  1. Verdiep je in je fiscale en juridische positie

Investeren in vastgoed heeft consequenties voor je fiscale en juridische positie. Je hebt je als verhuurder aan vele rechten en plichten te houden. Bovendien worden inkomsten uit huur belast. Dit kan op verschillende manier gebeuren, wat uitmaakt voor de hoeveelheid belasting die je er uiteindelijk over moet betalen.

  1. Bepaal je investeringsruimte

Het is belangrijk om te bepalen hoeveel geld je daadwerkelijk te besteden hebt aan vastgoed. Denk na over welk deel van je vermogen je wilt investeren in vastgoed. Over het algemeen geldt dat het financieel onverstandig is om al je vermogen te beleggen in één investeringsdoel.

  1. Laat je adviseren bij contracten en overeenkomsten

Om welk contract of welke overeenkomst het ook gaat: laat je altijd adviseren door een financieel adviseur. Dat geldt zowel voor het aangaan van een vastgoed lening, vastgoed hypotheek als huurcontracten. Een expert kan een helder inzicht geven in jouw mogelijkheden én onmogelijkheden en zorgt ervoor dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Share Button