Bloomit investeert € 500.000,- in WELECTRIC e-mobility keten

Bron
WELECTRIC

Bloomit investeert een half miljoen euro in WELECTRIC: de eerste volwaardige e-mobility keten in Nederland met stores in Amsterdam, Weesp, Rotterdam en Bussum. Meer winkels volgen op korte termijn. Ondersteund door Bloomit Ventures maakt WELECTRIC het versnipperde aanbod van e-mobility toegankelijk in een brede collectie van karaktervolle voertuigen: van e-step en fatbike tot bakfiets en microcar.

Naast de conventionele auto, scooter en fiets ontwikkelt zich een nieuw domein van lichte elektrische voertuigen (LEV). Emissievrije alternatieven om goedkoper, sneller én hipper van A naar B te reizen. Met als bijkomend voordeel een lage footprint op het gebied van energie, ruimte, gewicht en materialen. Dit brede e-mobility aanbod brengt WELECTRIC samen in experience stores waar je kan ontdekken, vergelijken en proefrijden.

Richting 2025 worden steeds meer binnensteden emissievrij onder druk van het Klimaatakkoord van Parijs. Auto’s en bestelbussen zijn steeds minder welkom in stadscentra. Ook als ze elektrisch zijn, aangezien ze in omvang en gewicht blijven bijdragen aan files, parkeerdruk en fijnstof uitstoot. Daarmee is er ruimte voor compacte, lichte voertuigen om binnensteden bereikbaar en leefbaar te houden. WELECTRIC sluit daarmee naadloos aan bij de ambitie van Bloomit Ventures als actieve investeerder en accelerator van startups en scaleups in lichte elektrische voertuigen, gerund door de oprichters van Babboe Bakfietsen.

Tijdens de pandemie in 2020 is WELECTRIC gestart in een hotellobby in Amsterdam-Noord. Oprichters Rogier Eg, Wouter Klaase en Ivo Brandsma volgen de opkomst van e-mobiliteit dan al jaren. Met dit nieuwe innovatieve domein willen ze een breder publiek inspireren. Door mensen te laten zien én ervaren wat er aan e-mobility aanbod beschikbaar is en de bijbehorende service te bieden: van financiering en verzekering tot reparatie en onderhoud.

Na een vliegende start wordt de lobby al snel ingeruild voor de eerste premium e-mobility store aan de Rozengracht 101 – 103 in Amsterdam. WELECTRIC valt op en trekt zo de aandacht van Bloomit Ventures. Bloomit heeft nu besloten om te investeren in WELECTRIC en samen de LEV-transitie te versnellen en daarmee bij te dragen aan schonere, leefbaarder steden.

Inmiddels telt WELECTRIC 4 vestigingen (Amsterdam, Weesp, Bussum, Rotterdam) en wordt de keten komende tijd verder uitgebreid.

 

Share Button