Investeer in SAWA Energy B.V. : zonne-energie in Oeganda

SAWA Energy powered by e3 (SE3), een initiatief van e3 Partners (e3), is opgericht voor de financiering van pv-projecten in Oeganda, Afrika. E3 is een onafhankelijke fondsbeheerder gespecialiseerd in financiering op het gebied van de energietransitie en circulaire economie en heeft in de afgelopen 7 jaar al meer dan 120 energietransitieprojecten gefinancierd. Investeer in Oegandese zonne-energie door een lening te verstrekken tegen 6,2% nettorente met een looptijd van 5 jaar en draag bij aan de opwekking van groene stroom in Oeganda!

E3 trok vorig jaar in een andere entiteit al een lening aan via Oneplanetcrowd voor de gezamenlijke activiteiten in Rwanda. In deze ronde krijgen Nederlandse financiers toegang tot de Oegandese duurzame energiesector.

Oegandese zonne-energie

Oeganda is goed geschikt voor het opbouwen van een portfolio van zonne-energie projecten in Afrika. Dit komt zowel door de hoge, geleidelijk over het jaar gespreide zonnestraling, als door de snel stijgende vraag naar stabiele elektriciteit. Daarbij nemen de commerciële kansen voor kleinschalige zonprojecten toe.

PV-installaties kunnen de stabiliteit bieden in de energievoorziening en de frequente stroomonderbrekingen opvangen. Dit gebeurt nu vooral met duurdere en vervuilende dieselgeneratoren.

Financiering

Op dit moment heeft SAWA 13 projecten geïnstalleerd in Rwanda. In 2022 zijn de activiteiten van SAWA uitgebreid naar Oeganda. De eerste 4 Oegandese projecten van in totaal 1,2 MWp, die met deze ronde worden gefinancierd, zullen in de eerste helft van 2023 worden geïnstalleerd. Deze projecten vormen het eerste deel van een groter ontwikkelingsplan om een Oegandese portefeuille van maximaal 6,65 MWp op te bouwen.

Om de komende projecten te realiseren, zoeken we via deze crowdfunding een senior financiering van €250.000 – 400.000. Vooraf investeren e3 en SAWA Energy gezamenlijk €300.000 in eigen vermogen. Door deze relatief grote inbreng wordt over de looptijd van de lening een gemiddelde DSCR van 1,56 geprognosticeerd. De totale investering van SAWA Energy in Oeganda zal worden verzekerd bij Atradius Dutch State Business.

Investeer in Oegandese zonne-energie door een lening te verstrekken tegen 6,2% nettorente met een looptijd van 5 jaar en draag bij aan de opwekking van groene stroom in Oeganda!

Financieringsvorm Lening min. € 250.000 max. €400.000
Bruto rente 7 % (nettorente 6,2 % na inhouding 0,8 % beheerkosten)
Looptijd 5 jaar
Aflossing en rentebetaling Start terugbetaling op 2 oktober 2023 en vervolgens elk kwartaal op basis van een annuïteit van 8 jaar en een bullet terugbetaling na 5 jaar op de einddatum.
Achterstelling Geen achterstelling
Zekerheden – Eerste pandrecht op de aandelen van SAWA Energy B.V.

– Eerste pandrecht op de vorderingen van SAWA Energy B.V. op Solar Portfolio (U) Ltd.
– Eerste pandrecht op de aandelen van Solar Portfolio (U) Ltd.
– Negative pledge met betrekking tot de activa van Solar Portfolio (U) Ltd.

 

Share Button