Triodos Bank is volgens de consument het meest duurzame merk onder de banken

Triodos Bank is dit jaar uitgeroepen tot het meest duurzame merk van Nederland in de bankensector en behaalde een 25ste plaatst in de overall lijst. Dat blijkt uit het Nederlandse onderzoek achter de Sustainable Brand Index, dat vandaag voor de 7de keer werd gepubliceerd.

In het onderzoek wijzen consumenten de meest duurzame merken in Nederland aan. Vorig jaar stond ASN Bank bovenaan, nu eindigde deze bank vlak achter Triodos Bank. Knab nam de derde plaats over van de Rabobank. Tony’s Chocolonely is dit jaar uitgeroepen tot het meest duurzame merk van Nederland.

Directeur Pauline Bieringa van Triodos Bank Nederland ziet in de hoge merkwaardering een erkenning voor de “eigenwijze positie” van Triodos in het bankenlandschap. “Als merk staan we voor een groeiende beweging van mensen die niet wachten op verandering van bovenaf maar zelf handelen. Die heel bewust kiezen voor een bank die hun spaar- en beleggingsgeld uitsluitend investeert in projecten die deugen en duurzaam zijn. Dat wij gezien worden als meest duurzame bankenmerk, toont dat onze invloed aan kracht wint. Maar bovenal werkt het stimulerend om als koploper in duurzaam bankieren te blijven werken aan een eerlijker, menselijker en groenere samenleving. Het recente verontrustende VN-klimaatrapport laat zien dat dit harder nodig is dan ooit.”

 

Share Button