Cargoroo groeit verder met crowdfundingcampagne en financiering vanuit Rabobank

Bron
Cargoroo

Cargoroo, bekend van de gele elektrische deelbakfietsen, gaat 5 april hun financieringsronde uitbreiden met een crowdfundingcampagne en een financiering vanuit de Rabobank. Het verworven kapitaal wordt gebruikt om versneld in te spelen op de vraag van hun duurzame mobiliteitsoplossing; de elektrische deelbakfiets.

Met het nieuwe kapitaal wordt voor de zomer het aantal elektrische voertuigen op het platform verdubbeld. Deze verdubbeling komt voort uit de vraag vanuit steden die willen inzetten op duurzame mobiliteit, zoals vorige week nog bleek uit de proef die gemeente Amsterdam heeft gedaan. Ook wordt het kaptiaal ingezet om de dienstverlening verder te verbeteren. Verder gaat de e-deelbakfiets aanbieder nieuwe proposities en technologieën lanceren die ze helpt om de gebruikers nog beter te bedienen. Verder wordt kapitaal gebruikt om de bekendheid van Cargoroo verder te vergroten in nieuwe en bestaande steden, waar het bedrijf actief is.

“We kijken enorm uit naar de start van onze crowdfundcampagne. Hiermee willen we een veel bredere doelgroep, waaronder onze gebruikers, de kans geven om deel te nemen in onze onderneming. Zo delen we naast bakfietsen, Cargoroo straks écht met iedereen. Daarnaast zijn we erg tevreden dat we naast bestaande aandeelhouders, nu ook de Rabobank als partner welkom mogen heten. Het geeft ons veel vertrouwen dat ook zij in Cargoroo, onze missie en dus de toekomst van deelbakfietsen geloven, ” aldus Erik de Winter, CEO Cargoroo.

Crowdfunding: Cargoroo voor en van iedereen

Cargoroo is een crowdfundcampagne gestart op het OnePlanetCrowd platform . Hiermee wil het bedrijf naast investeerders, hun tienduizenden gebruikers en eigenlijk iedereen laten deelnemen in de onderneming. Want zoals de onderneming hun bakfietsen deelt, deelt het zichzelf nu ook. Geïnteresseerden kunnen meedoen vanaf 238 euro. Het doelbedrag voor de crowdfundingsactie is een miljoen euro. Door mee te doen word je certificaat aandeelhouder van Cargoroo, wat betekent dat je aandeelhouder bent die recht heeft op dividend en een rendement bij een exit scenario.

Financiering Rabobank

Als onderdeel van de financieringsronde heeft Cargoroo in de Rabobank een sterke bancaire partner gevonden. Met hulp van het Startup en Scale-up team is een lening verstrekt om de aankomende groei van de onderneming mede te ondersteunen en te versnellen. Daarnaast wordt Rabobank de huisbankier van Cargoroo.

Rabobank steunt Cargoroo graag in hun missie om duurzame mobiliteit in stedelijke gebieden te bevorderen. “We zien in Cargoroo een innovatieve en toekomstgerichte onderneming die bijdraagt aan de verduurzaming van het stedelijk vervoer en het verminderen van de CO2-uitstoot. Door de samenwerking met Cargoroo versterken we onze betrokkenheid bij de transitie naar duurzame mobiliteitsoplossingen”, vertelt Ruben Hulsbergen, relatiemanager bij Rabobank Metropoolregio Amsterdam.

Share Button