Investeer in energiestations voor waterstof tanken en e-laden

De mobiliteit moet in snel tempo zero-emissie worden en dat kan simpelweg niet alleen met batterij-elektrisch laden. Waterstof is belangrijk voor de energietransitie in mobiliteit omdat waterstof geen co2 uitstoot. Fountain Fuel bouwt en exploiteert energiestations waar waterstof tanken en e-laden worden gecombineerd voor alle voertuigen, van personenauto’s tot aan grote vrachtwagens. Investeer in dit bedrijf via een lening met 8% rente en een looptijd van 3 jaar.

Probleem: De mobiliteit moet in snel tempo zero-emissie worden en dat kan simpelweg niet alleen met batterij-elektrisch laden. Waterstof is belangrijk voor de energietransitie in mobiliteit omdat waterstof geen CO2 uitstoot. Waterstof kan tevens groen geproduceerd worden. Daarom bouwen wij waterstoftankstations. Wij bieden ook batterij-elektrisch laden aan en zien beide technieken als complementair en noodzakelijk om de energietransitie tot een succes te maken. Het beste van twee werelden dus. Er worden nu onvoldoende waterstoftankstations gebouwd, omdat er onvoldoende voertuigen zijn die komen tanken. En voertuigen worden niet geleverd, omdat er onvoldoende geschikte stations zijn om klanten van die voertuigen te bedienen.

Oplossing: Het kip-ei probleem lossen wij op door – voor de vraag uit – energiestations te bouwen en tegelijk te werken aan de vraag. Fountain Fuel zorgt er met haar compleet uitgeruste energiestations voor dat de beleving voor de particulier en ondernemer positief is. OEM’s (fabrikant van auto’s), zoals Stellantis-Opel, Renault-Hyvia, BMW, Toyota en Hyundai zetten daarom vol in op de energiestations van Fountain Fuel en hebben toegezegd voertuigen in de omgeving van onze Fountain Fuels af te zetten. Wij openen in juni 2023 al onze eerste Fountain Fuel in Amersfoort voor publiek. Locaties Rotterdam The Hague Airport en Nijmegen-Waalhaven zijn in procedure en volgen snel. In 2025 gaan we nog eens 8 nieuwe Fountain Fuels bouwen, waardoor we een landelijk dekkend netwerk creëren. Wij richten onze blik vanaf dan ook op het buitenland.

Vijf redenen om te investeren volgens Fountain Fuel:

  1. Zero-emissie mobiliteit heeft de toekomst. Waterstof gaat daarin een belangrijke rol spelen.
  2. Met onze voorsprong in kennis, bouwen we een netwerk van Fountain Fuels dwars door Nederland en op strategische plekken.
  3. Een netwerk levert schaalvoordelen op, maakt waterstof tanken herkenbaar en zorgt daarmee voor waarde opbouw in het merk.
  4. Wij zijn uniek door als enige merk alleen zero-emissie energie aan te bieden.
  5. We maken alleen gebruik van bewezen techniek en apparatuur.
FINANCIERINGSVORM Lening

Bedrag min. € 600.000 max. € 1.200.000

BRUTO RENTE 8 % (nettorente 7,2 % na inhouding 0,8 % beheerkosten)
LOOPTIJD 3 jaar (van 1 juni 2023 t/m 1 juli 2016)
ACHTERSTELLING Geen achterstelling
ZEKERHEDEN Eerste pandrecht op de ELENA-subsidie en een geldbedrag* zodat een minimale dekking van 50% op het opgehaalde bedrag wordt bereikt.
* Meer informatie vindt u in het Informatiememorandum
Share Button