Waarom beleggen in vastgoed?

Beleggen in vastgoed biedt verschillende voordelen en kan interessant zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een passief inkomen en rekening houden met risicospreiding. Als je geïnteresseerd bent in het investeren in vastgoed, wil je waarschijnlijk weten hoe je moet beginnen

Beleggen in vastgoed is niet eenvoudig is

Voor beginners kan het een uitdaging zijn om te bepalen waar ze moeten beginnen. De wereld van het beleggen in onroerend goed is gevuld met verschillende methoden en strategieën die gericht zijn op succes. Het is essentieel om de basisprincipes te kennen om je prioriteiten op een rijtje te krijgen als het gaat om beleggen in vastgoed voor supermarkten en kantoren.

Hoewel sommige mensen denken dat beleggen in aandelen een betere optie is vanwege de aanzienlijke prijsstijgingen, biedt het verhuren van supermarkten en kantoren juist voor de lange termijn voordelen op. Hier zijn enkele manieren waarop je geld kunt verdienen door te beleggen in vastgoed.

  1. De belangrijkste bron van inkomsten voor een vastgoedbelegger is de cashflow. Dit verwijst naar het inkomen dat je ontvangt van huurders nadat je alle uitgaven hebt betaald, zoals de hypotheek, onderhoudskosten, leegstandsvergoedingen en vastgoedbeheer. Het bedrag dat je aan huur, hypotheekbetalingen en kosten ontvangt, kan sterk variëren, afhankelijk van het land, de locatie en de huurmarkt. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij het bepalen van de winstgevendheid van een vastgoedobject.
  2. Als verhuurbelegger profiteer je waarschijnlijk van aanzienlijke fiscale voordelen. Veel kosten die verband houden met huurwoningen zijn aftrekbaar. Dit omvat bijvoorbeeld de rente die je betaalt op de zakelijk hypotheek. Een belangrijk belastingvoordeel is de afschrijving. Door afschrijvingen kunnen beleggers de kosten van de aankoop en verbetering van een pand aftrekken. Dit betekent dat een deel van het inkomen niet belastbaar is, waardoor de belastingaanslag wordt verlaagd.
  3. Door een vastgoedobject onder de marktwaarde te kopen, kunnen beleggers direct eigen vermogen creëren. Eigen vermogen is het verschil tussen wat je verschuldigd bent aan de hypotheek en de huidige waarde van het object. Het bepalen van de waarde van een vastgoedobject kan uitdagend zijn vanwege verschillende kenmerken en locaties. Dit biedt echter geweldige kansen om ongelooflijke deals te vinden.
  4. Hoewel de waardestijging niet het enige motief zou moeten zijn om in vastgoed te investeren, is het wel een aantrekkelijke bonus. Afhankelijk van de locatie van het object kunnen beleggers profiteren van een waardestijging. Over het algemeen stijgt de waarde van onroerend goed in de loop van de tijd, afhankelijk van de vraag.

Is zelf beleggen in vastgoed een brug te ver, dan is het interessanter en laagdrempeliger om het beleggen over te laten aan experts. SynVest kan je helpen bij het beleggen in vastgoed. Zij kopen en beheren het vastgoed en jij kunt deelnemen door een vast bedrag te storten of maandelijks een bedrag in te leggen. Je ontvangt dan maandelijks dividend waardoor je alsnog maandelijks passief inkomen genereert.

Share Button